Kaltinimų iš Užimtumo tarnybos direktorės Ligitos Valalytės susilaukę Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) vadovai prieš metus kreipėsi į teismą dėl šmeižto, tačiau dabar sutiko sudaryti taikos sutartį, pagal kurią atsakovė privalės pašalinti viešoje erdvėje pateiktus nepagrįstus kaltinimus, kurie buvo pateikti neįvardinant konkrečių pavardžių.

Pagal taikos sutartį, atsakovė įsipareigojo ištrinti įrašą su nepagrįstais kaltinimais LVK vadovų adresu savo socialiniame tinkle „Facebook“ paskyroje, taip pat kreiptis į žiniasklaidos portalus su prašymu pašalinti dalykinę reputaciją pažeidžiančią informaciją, kurią ji pati pateikė. Savo ruožtu ieškovai nutarė atsiimti ieškinį ir nebereikalauti neturtinės žalos atlyginimo.

„Atsakovei pašalinus tikrovės neatitinkančius šmeižikiškus teiginius, tęsti jau vienerius metus trunkantį teismo procesą nebėra tikslinga – mūsų organizacijai, kuri vienija 200 tūkst. darbo vietų sukūrusias įmones, šioje byloje kur kas svarbiau buvo apginti dalykinę reputaciją, o ne prisiteisti finansinę žalą. Be to, toliau bylinėtis vien dėl pinigų reikštų apkrauti darbu ir taip jo nestokojančios teismų sistemos“, – kalbėjo LVK prezidentas Valdas Sutkus.

Prieš metus LVK buvo pateikusi ieškinį Vilniaus miesto apylinkės teismui dėl asmenų garbės, orumo ir dalykinės reputacijos pažeidimo bei neturtinės žalos atlyginimo.

Taip buvo pasielgta dėl žiniasklaidoje pasirodžiusių Užimtumo tarnybos (buvusios Darbo biržos) vadovės L. Valalytės teiginių, neva LVK atstovai spaudė ją surasti milijoną eurų konfederacijos vykdomiems projektams ir grasino, kad priešingu atveju ji neteksianti pareigų.

„Mūsų nuomone, tai buvo tiesiog neadekvatus atsakas į visiškai pagrįstą kritiką dėl Darbo biržos veiklos trūkumų. Pavyzdžiui, ši įstaiga su asignavimus skirstančiomis institucijomis pasirašė kelių šimtų milijonų eurų vertės sutartis dėl iš Europos Sąjungos fondų finansuojamų projektų keleriems metams. Tačiau visų projektų vienintelė vykdytoja buvo pati Darbo birža, o partneriai – jos teritoriniai padaliniai. Keisčiausia, kad nebuvo pasitelktos nei darbdavių organizacijos, nei profesinės sąjungos, nors šie projektai joms yra itin svarbūs. Tokie akivaizdūs darbo trūkumai, o ne mistiniai reikalaujami milijonai, ir buvo mūsų kritikos esmė. Nutylėti šių faktų tiesiog nebuvo įmanoma“, – teigia V. Sutkus.

Pasak V. Sutkaus, LVK ir toliau ketina reikšti principinę poziciją visais verslo reguliavimo klausimais atstovaudama apie ketvirtadalį Lietuvos BVP sukuriančių įmonių interesams.

„Efektyvesnė Užimtumo tarnybos veikla verslo bendruomenei yra labai svarbi. Norisi tikėtis, kad ateityje nepagrįstų kaltinimų pavyks išvengti, ir vyks konstruktyvus darbas“, – pabrėžė LVK prezidentas V. Sutkus.

Panašūs įrašai