Moldovoje viešinčios Lietuvos verslininkų delegacijos vadovas, Lietuvos verslo konfederacijos generalinis direktorius Algimantas Akstinas sako, Lietuvos verslininkai kol kas nepakankamai išnaudoja Moldovos rinką, ypač paslaugų sektorių.
Kartu su premjero Andriaus Kubiliaus delegacija į Kišiniovą atvykęs A.Akstinas teigė, kad sąlygos investicijoms nėra blogesnės nei kitose rytų šalyse.
„Šiuo metu pagrindinės verslui reikalingos tarpvalstybinės sutartys, instrumentai sėkmingam verslui yra. Sąlygos nėra pavojingesnės nei Rusijoje, Baltarusijoje ar Ukrainoje. Moldovos rinka kol kas yra neišnaudojama“, – BNS Kišiniove sakė A.Akstinas.
Anot jo, Lietuvos paslaugų sektoriaus įmonių galimybėmis Moldovoje domisi ne tik privatūs partneriai, bet ir valstybinės įstaigos.
„Į susitikimus atvyko Mokesčių inspekcijos, Registrų centro, sertifikavimo centrų atstovai tartis su mūsų kompanijomis, kurios gamina aukštos apsaugos priemones“, – sakė A.Akstinas, pasidžiaugęs gerais ryšiais su Moldovos Pramonės ir prekybos rūmais.
Ekspertai pabrėžia, kad palankesnę aplinką investicijoms Moldovoje sukūrė pernai į valdžią atėjusi provakarietiška Vyriausybė, kurios veiksmai labiau prognozuojami nei iki tol šalį valdžiusių komunistų.

Šaltinis: BNS

Panašūs įrašai