Jean Rozwadowski – didelę tarptautinę patirtį turintis verslininkas buvo išrinktas Pasaulio verslo organizacijos (ICC – International Chamber of Commerce) generaliniu sekretoriumi. ICC Pasaulio Taryba, Pasaulinio rūmų federacijos kongrese, vienbalsiai išrinko p. Rozwadowski naujuoju generaliniu sekretoriumi. Jis nuo liepos 1 d. pakeitė šiame poste buvusį p. Guy Sebban’ą, kuris baigė savo 4-erių metų kadenciją. 

“Esu sužavėtas ir didžiuojuosi tuo, kad galiu prisijungti prie tokios žinomos organizacijos kaip ICC. Šiuo sunkmečio laikotarpiu, kaip niekad yra svarbu stiprinti ICC misiją kaip pasaulinio verslo balsą, kuri kuria taisyklėmis paremtą tarptautinę prekybos sistemą ir skatina tarptautinį bendradarbiavimą”, – sakė p.Rozwadowski. 

Jean’as Rozwadowski gimė Olandijoje, turi lenkiškas ir prancūziškas šaknis, užaugo Pietų Afrikoje. Būdamas Prancūzijos piliečiu, p.Rozwadowski dirbo penkiuose kontinentuose, eidamas vadovaujančias pareigas Bahreine, Belgijoje, Brazilijoje, Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje, Vokietijoke, Singapūre ir JAV.  

 “Mano profesinė patirtis leido man suprasti, kaip tarptautinis verslas gali prisidėti prie geresnio gyvenimo lygio kūrimo, sukurdamas naujas darbo vietas, mažindamas skurdą ir  skatinantis mokslo raidą”, – sakė p. Rozwadowski.

p. Rozwadowski paskyrimui ICC generaliniu sekretoriumi pritarė Pasaulinė ICC taryba (ICC World Council), kuri rėmėsi ICC valdybos rekomendacijomis.  

“Jean Rozwadowski yra kaip tik tas žmogus, kuris reikalingas mūsų organizacijai ir tarptautinei verslo visuomenei šiandien”, – sakė ICC pirmininkas Victor K.Fung. “Jis pradeda vadovauti ICC sunkiu laikotarpiu, kuomet protekcionizmas auga ir pasaulinis ekonominis nuosmukis smarkiai smukdo tarptautinę prekybą”. 

Tikimasi, kad p. Rozwadowski asmenybė ir jo tarptautinė patirtis padės jam tinkamai atstovauti ICC organizaciją, dirbant su pasaulio verslo lyderiais, šalių vyriausybėmis ir kitomis tarptautinėmis organizacijomis.

Panašūs įrašai