Į Azerbaidžano sostinę Baku išvykusi Lietuvos verslininkų delegacija sulaukė didelio susidomėjimo tiek iš aukštų valstybės pareigūnų, tiek ir iš verslo atstovų. Šiandien delegacijos dalyviai pradėjo susitikimus Azerbaidžano ministerijose, o antradienį vyks Lietuvos – Azerbaidžano verslo forumas, kuriame dalyvaus su darbo vizitu Baku besilankantis LR Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, kiti LR Vyriausybės atstovai. Lietuvos verslininkų vizitą į Azerbaidžaną ir verslo forumą organizuoja Lietuvos verslo konfederacija, bendradarbiaudama su Lietuvos ambasada Azerbaidžane.   

Lietuvos verslo delegaciją daugiausiai sudaro informacinių technologijų, švietimo, transporto ir logistikos, statybos, inžinerijos sektorių atstovai. Pagal savo interesų sritis šiandien jie lankosi Azerbaidžano ūkio, švietimo, komunikacijų ir informacinių technologijų, transporto, pramonės ir energetikos, ekologijos ir gamtinių išteklių ministerijose. Lietuvos verslo konfederacijos generalinis direktorius Algimantas Akstinas  pasidžiaugė, kad Lietuvos verslininkus šiose institucijose priima aukšto rango pareigūnai.

„Visose ministerijose užtikrinti susitikimai su viceministrais, o tai rodo, kad Azerbaidžano valdžia ekonominį bendradarbiavimą su Lietuva priskiria prie prioritetinių sričių. Šiandien įvykęs pirmasis susitikimas Švietimo ministerijoje leidžia tikėtis glaudesnio bendradarbiavimo, skatinant Azerbaidžano studentų srautus į Lietuvos aukštąsias mokyklas. Dvi Lietuvos aukštosios mokyklos jau yra įtrauktos į sąrašą mokslo įstaigų, kuriose studijuoti norintiems Azerbaidžano studentams skiriamos valstybinės stipendijos. Tokius prašymus šiandien įteikė dar trys Lietuvos aukštosios mokyklos“, – sakė Algimantas Akstinas.  

Rytoj vyksiančiame Lietuvos – Azerbaidžano verslo forume užsiregistravo dalyvauti per šešiasdešimt Azerbaidžano kompanijų. Tikimasi, kad dvišalių susitikimų metu abiejų šalių verslininkai užmegs naudingus kontaktus tolimesniam bendradarbiavimui.

Panašūs įrašai