Diskusijoje dalyvavo Darbo partijos kandidatai: partijos pirmininkas Viktor Uspaskich, Šiaulių miesto skyriaus pirmininkas Aidas Gedvilas, Kauno miesto savivaldybės tarybos nariai Gintaras Furmanavičius, Rytis Šatkauskas ir Kėdainių rajono savivaldybės tarybos narys Juozas Gaidamavičius.

Diskusijos metu partijos pirmininkas europarlamentaras V. Uspaskich visų pirma pristatė jų partijos atliktą gyventojų nuomonės apklausos tyrimą, kurio rezultatai parodė, kad pagrindinės problemos su kuriomis susiduria gyventojai  – bedarbystė, dideli komunaliniai mokesčiai ir nekokybiškos visuomeninio transporto ir medicininės paslaugos. Tai bus pagrindiniai partijos sprendžiami uždaviniai savivaldybėse. Partijos pirmininkas pabrėžė, kad savivaldybių politinė įtaka šioms problemoms spręsti nėra labai didelė ir tam būtina centrinės valdžios pagalba – tik tokiu atveju bus galima efektyviai pasiekti teigiamų rezultatų. Taip pat kiekvienos savivaldybės galimybės yra skirtingos, kaip antai Vilniaus savivaldybė dar daugiau pasiskolinti lėšų vargiai ar begalėtų. Kitos savivaldybės turi didesnę finansinę laisvę, tačiau susiduria su kitomis esminėmis problemomis. Pasak G. Furmanavičiaus  nors Kauno miestas skolų verslui neturi, tačiau per administracijos abejingumą ir nekompetenciją daugelis verslo projektų ir iniciatyvų ilgam užstringa savivaldybės „stalčiuose“. Geri ir dalykiški santykiai tarp verslo ir savivaldybių administracijos – pagrindas verslui daugiau investuoti bei kurti darbo vietas.

Lietuvos verslo konfederacijos | ICC Lietuva prezidentas Valdas Sutkus ir gen. direktorius Algimantas Akstinas domėjosi kaip partija žada mažinti savivaldybių skolas verslui, bei kokius kitus sprendimus žada įgyvendinti siekdami miestų plėtros ir proveržio. Darbo partijos atstovai mano, kad sėkmingiems rezultatams būtinas sisteminis darbas, kuris natūralus įmonių valdyme. Deja, daugelis savivaldybių politikų gyvenime nėra vadovavę verslo subjektams, todėl priimami sprendimai dažnai prasilenkia su realia ekonomikos praktika. Kaip pagrindinius sprendimus partijos atstovai vardino gyventojų pajamų mokesčio sistemos keitimą, komunalinių mokesčių (šildymo paslaugų, atliekų surinkimo ir kt.) peržiūrėjimą ir optimizavimą, smulkaus ir vidutinio verslo sąlygų gerinimą, turguje prekiaujančių mokestinės bazės tobulinimą (mažinti kontrabandinių prekių realizavimo mastus), bei prekybos įmonių konkurencinių sąlygų sureguliavimą, kiek tai įmanoma savivaldos lygyje.

Koalicijų formavimo metu Darbo partija dirbtų su partijomis, kurių planuojami įgyvendinti sprendimai yra realūs ir pagrįsti. Savivaldybių administracijos darbuotojų  partija nekeistų – tokia praktiką ji naudoja iki šiol ir nežada jos atsisakyti.

Apie Lietuvos verslo konfederaciją | ICC Lietuva
Lietuvos verslo konfederacija | ICC Lietuva – didžiausia Lietuvos paslaugų, prekybos ir aukštųjų technologijų įmones atstovaujanti verslo organizacija, kurios nariai sukuria 19 proc. šalies BVP ir 10 proc. visų darbo vietų. Organizacija vienija daugiau nei šalies 1500 įmonių ir 16 verslo asociacijų. Lietuvos verslo konfederacija | ICC Lietuva  – Pasaulio verslo organizacijos (International Chamber of Commerce).

Panašūs įrašai