Susitikime dalyvavo Vilniaus savivaldybės mero pavaduotojai Gintautas Babravičius ir Stasys Šriubėnas, kandidatės į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą Asta Paškevičienė ir Sabina Karosienė.

Partijos pirmininkas G. Babravičius pristatė bendrus visų partijos kandidatų siekius, kuriuos planuojama vystyti ir įgyvendinti savivaldose. Pagarba nuosavybei – tai pagrindinė partijos narių nuostata bendradarbiaujant su verslu. Valdžia reguliuodama verslo aplinką gali trukdyti verslui vystytis. Tai daug didesnė blogybė nei verslo neskatinimas lengvatomis ar paramos šaltiniais. Vienas pagrindinių partijos uždavinių bus – viešojo ir privataus sektorių partnerystės (PPP) modelio visokeriopas skatinimas. Pirmininko nuomone, be šių projektų nebūtų įmanoma sukurti modernių miestų, pritraukiančių turistų ir užsienio verslo atstovų. Pavyzdžiui, siekiant sukurti pilną sporto ir sveikatingumo infrastruktūrą mieste, atstovų skaičiavimais reikėtų numatyti iki 1 mlrd. Lt lėšų. Akivaizdu, kad nei savivaldybė, nei valstybė tokių lėšų dar ilgai negalėtų skirti. Pasak G. Babravičiaus, jau vykdytuose PPP projektuose dažnai nebuvo numatytos tinkamos galimybės kontroliuoti sutarties vykdymo sąlygų, todėl iki šiol šie projektai visuomenėje nepalaikomi. Tačiau pats PPP projektų veikimo principas iš esmės yra geras. Savivalda turi pasirinkti kuriose srityse vystyti šiuos projektus, o kuriose privalo veikti savo jėgomis.

Lietuvos verslo konfederacijos | ICC Lietuva prezidentas Valdas Sutkus domėjosi, kokiomis priemonėmis partija sieks mažinti savivaldybių skolas verslui, kaip žadama skatinti miestų plėtrą. Pasak mero pavaduotojo S. Šriubėno šiuo metu matyti, kad Viliaus savivaldybėje lėšos galėtų būti ne mažiau kaip 2 kartus efektyviau panaudojamos. Optimizavus veiklos išlaidas galėtų būti išlaisvinta iki 2 mln. Lt lėšų. Taip pat labai svarbus priimtų sprendimų nuoseklus įgyvendinimas, nes itin dažnai vienos valdžios pradėtais darbais atėję nauji Tarybos nariai nebesirūpina. Prasideda naujų projektų kūrimas ir jiems reikalingo finansavimo planavimas, kai buvusiems nebelieka lėšų. Siekiant mažinti skolas būtinos tokios priemonės kaip griežta fiskalinė kontrolė, realistiškas savivaldybės biudžeto planavimas, bei skolų kreditavimo galimybių sudarymas. Ydinga praktika susiklosčiusi savivaldybėje, kai dėl atskirų darbuotojų ambicijų stringa projektų įgyvendinimas, kaip vieną iš tokių galima būtų paminėti Menų spaustuvės projektą. Partijos atstovai užtikrino, kad sekančiame etape prioritetas bus senų skolų gražinimas, o ne apmokėjimas už naujai teikiamas paslaugas.

Po rinkimų laukia nelengvas darbas, nes koalicinei Tarybai iš daugelio partijų bus sunku vykdyti užsibrėžtus darbus. Po rinkimų reguliarus bendradarbiavimas su konfederacija labai padėtų atstatyti pasitikėjimą savivalda. Prioritetas bus kalbėtis ne su atskirais verslo subjektais, o su konfederacija, atstovaujančia jau subalansuotus verslo kaip sektoriaus interesus.

Apie Lietuvos verslo konfederaciją | ICC Lietuva
Lietuvos verslo konfederacija | ICC Lietuva – didžiausia Lietuvos paslaugų, prekybos ir aukštųjų technologijų įmones atstovaujanti verslo organizacija, kurios nariai sukuria 19 proc. šalies BVP ir 10 proc. visų darbo vietų. Organizacija vienija daugiau nei šalies 1500 įmonių ir 16 verslo asociacijų. Lietuvos verslo konfederacija | ICC Lietuva  – Pasaulio verslo organizacijos (International Chamber of Commerce).

Panašūs įrašai