Lietuvos verslo konfederacija (LVK) skelbia „Metų paslauga“ konkursą, kuriuo siekiama skatinti Lietuvos įmones
kurti konkurencingas, inovatyvias ir aukštos pridėtinės vertės paslaugas.


Paslaugų sektorius – vienas stabiliausiai augančių ekonomikos sektorių Lietuvoje. Paskutiniais „Eurostat“ duomenimis, paslaugų sektoriuje Lietuvoje veiklą vykdo 23 000 įmonių, tai ketvirtadalis realią veiklą vykdančių mūsų įmonių.

„Metų paslauga“ bus renkama atsižvelgiant į sėkmingą paslaugos poreikio identifikavimą ir jos pritaikymą rinkoje, paslaugos
unikalumą ir inovatyvumą, jos funkcionalumą, konkurencinius pranašumus lyginant su analogiškomis arba panašiomis paslaugomis bei galimybėmis konkuruoti Lietuvos ir užsienio rinkose. Taip pat bus atsižvelgiama į efektyvumo rodiklius (pvz. rinkos dalies padidėjimas, įmonės pelno augimas, eksporto apimčių padidėjimas, kt.) bei į vartotojų pasitenkinimą.

Kartu su metų paslaugos konkursu skelbiamos ir dvi specialiosios nominacijos: „Metų vadybos inovacija“ ir „Intelektualiausia darbo vieta“.

„Metų vadybos inovacijos“ apdovanojimas bus skiriamas už inovatyvų vadybos sprendimą, kuris didina įmonės veiklos efektyvumą ir našumą, mažina veiklos kaštus, didina paslaugų ir prekių kokybę, skatina darbuotojų motyvaciją ir pan.

„Intelektualiausios darbo vietos“ apdovanojimas skiriamas už technologiškai ir intelektualiai aprūpintą darbo
vietą, kuri leidžia kurti aukštos pridėtinės vertės paslaugas ir produktus, didina įmonės ir jos teikiamų paslaugų konkurencingumą vietinėse ir tarptautinėse rinkose, skatina bendradarbiavimą su mokslo institucijomis ir yra
saugi darbuotojui.

Konkurse gali dalyvauti visos Lietuvoje registruotos įmonės. Dalyvių paraiškos bus skirstomos į atskiras kategorijas pagal sektorius, pavyzdžiui, informacinių technologijų ir telekomunikacijų, finansų ir finansinio tarpininkavimo, transporto ir logistikos, mažmeninės prekybos, medicinos ir sveikatinimo, teisės, švietimo ir mokymo, mokslo tiriamųjų darbų, turizmo, inžinerijos, viešųjų ryšių, energetikos  ir pan.

Lietuvos verslo konfederacija – didžiausia paslaugų, prekybos ir aukštųjų technologijų įmones vienijanti verslo
organizacija, kurianti palankią teisinę bazę ir aplinką nacionalinio verslo plėtrai. Konfederacija yra tarptautinių prekybos rūmų ICC oficialus atstovas Lietuvoje. Organizacija atstovauja daugiau nei 3200 šalies įmonių ir verslo asociacijų. Konfederacijos nariai sukuria apie 24 proc. viso Lietuvos BVP.

2013 metų apdovanojimai

2013 metais pirmą kartą organizuotuose apdovanojimuose „Metų paslaugos“ prizas įteiktas įmonei „Biotechpharma“ už tarptautinių vaistų technologijų kūrimą bei biologinių vaistų medžiagos gamybą klinikiniams tyrimams. „Biotechpharma“ įkūrė mokslinių tyrimų centrą, kurio laboratorijose įdiegta naujausia įranga leidžia atlikti įvairiausius tyrimus, kurti vaistų gamybos procesus bei gaminti vaistus klinikiniams tyrimams.

Specialios nominacijos „Metų vadybos inovacija“ apdovanojimas skirtas „Danske Bank“ už veiklos optimizavimo sistemą, sukurtą remiantis „Lean“ sistemos principais. Taikoma vadybos sistema leidžia didinti veiklos efektyvumą ir kurti didesnę vertę klientui.

„Intelektualiausios darbo vietos“ nominacija Tarptautinei teisės ir verslo aukštajai mokyklai įteikta už
virtualią auditoriją. Virtualioje erdvėje sukurta dėstytojo darbo vieta leidžia Tarptautinei teisės ir verslo aukštajai mokyklai teikti nuotolinio mokymo paslaugas, kurios užima vis didesnę vietą mokymo procese ir yra patrauklios studentams.

Metų paslaugos transporto sektoriui apdovanojimas skirtas „Ruptela“ sukurtas vairuotojų ekonomiško vairavimo sprendimas. Sprendimas leidžia fiksuoti vairavimo parametrus – vertinti ne tik vairavimo stilių ir pateikti rezultatus ataskaitoje, bet ir
informuoti patį vairuotoją apie jo daromas klaidas prie vairo.

Informacinių technologijų sektoriaus metų paslaugos vardą pelnė „Lietuvos pašto“ įdiegta elektroninė pristatymų sistema, kuri leidžia valstybės institucijoms tiek tarpusavyje, tiek su juridiniais bei fiziniais asmenimis keistis duomenimis elektroniniu būdu.

Metų paslauga finansų sektoriuje pripažinta „Danske Bank“ mobiliųjų mokėjimų paslauga, kuri leidžia atlikti pavedimus
nemokamai, SMS žinutės greičiu ir žinant tik gavėjo mobilaus telefono numerį.


Paraiškos formas galite atsisiųsti paspaudę žemiau esančias nuorodas.

Metų paslauga

Intelektualiausia darbo vieta

Metų vadybos inovacija


Užpildytas anketas iki lapkričio 28 d. galite
siųsti e-paštu
komunikacija@lvk.lt
Visą informaciją apie „Metų paslauga“
apdovanojimą ir sąlygas galite rasti nominacijos puslapyje http://lvk.lt/lt/apdovanojimai/metu-paslauga

Panašūs įrašai