Lietuvos verslui šiuo metu labiausiai trūksta turimos intelektinės nuosavybės „įdarbinimo“ įgūdžių, o tai lemia, kad bendrovės neišnaudoja viso savo augimo potencialo ir jų kuriama pridėtinė vertė išlieka neaukšta. Šią problemą ir tai, kokių intelektinės nuosavybės valdymo žinių šiandien labiausiai reikia bendrovių vadovams, aptarė įvairių verslo paslaugų sričių ekspertai, Lietuvos verslo konfederacijos | ICC Lietuva kvietimu susirinkę konferencijoje „Intelektinė nuosavybė kaip nematerialus turtas”.

„Skirti dėmesio intelektinei nuosavybei skatina augantis mūsų narių ir kitų Lietuvos įmonių susidomėjimas šia tema. Deja, šiandien Lietuvos verslas neišnaudoja visų galimybių savo kuriamą pridėtinę vertę didinti šiuo būdu. Svarbu pabrėžti, kad verslo našumą galima sėkmingai padidinti ne vien kuriant naują intelektinę nuosavybę, bet ir tiesiog išmokus tvarkyti šią nematerialaus turto rūšį įmonėje ar teisėtai pritaikyti kitur sukurtą intelektinę nuosavybę“, – sakė Lietuvos verslo konfederacijos | ICC Lietuva prezidentas Valdas Sutkus.

Martynas Bieliūnas, „Microsoft“ Verslo strategijos ir rinkodaros vadovas Baltijos šalims, konferencijoje skaitęs pranešimą apie debesų kompiuteriją, sakė: „Intelektinė nuosavybė yra esminė įmonių kultūros ir vertybinio kapitalo dalis. Nors naujos technologijos – debesų kompiuterija – leidžia kurti savo verslą su minimaliomis įprastinėmis investicijomis, intelektinė nuosavybė tokiuose versluose yra ypač svarbi. Jos apsaugos ir teisėto naudojimo klausimai tampa kur kas aktualesni – nuo sėkmingo jų išsprendimo gali priklausyti verslo išlikimas, sėkmė ir galimybė plėstis“.

„Sutariama, kad verslo našumo didinimui ir naujos intelektinės nuosavybės kūrimui būtinas pagrindas yra įmonėse veikianti nematerialaus turto apskaitos ir valdymo sistema bei šios srities įgūdžiai. Tai lėmė, kad didelė dalis konferencijos pranešimų buvo skirti praktinėms temoms: nuosavybės įsigijimas, apsauga, apskaita, vertinimas, vertės didinimas ir ES paramos panaudojimas“, – pasakojo konferencijos moderatorius Andrius Iškauskas, advokatų kontoros AAA Baltic Service Company advokatas, E-verslo ir Telekomunikacijų bei Intelektinės nuosavybės apsaugos komisijos pirmininkas prie Lietuvos verslo konfederacijos | ICC Lietuva.

Įmonių vadovams skirtus pranešimus konferencijoje taip pat skaitė: advokatų kontoros AAA Baltic Service Company partnerės advokatė Giedrė Domkutė ir patentinė patikėtinė Jurga Petniūnaitė, UAB „Sostines auditoriai“ auditorė Daiva Čibirienė, Lietuvos turto vertintoju asociacijos prezidentas Steponas Deveikis ir šios asociacijos Švietimo komisijos pirmininkė Jurgita Banytė, komunikacijos konsultacijų agentūros „VRP | Hill & Knowlton“ vykdantysis direktorius Mindaugas Ardišauskas.

Lietuvos verslo konfederacijos | ICC Lietuva konferenciją organizavo kartu su partneriais – advokatų kontora AAA Baltic Service Company ir „Microsoft“.

Apie Lietuvos verslo konfederaciją | ICC Lietuva

Lietuvos verslo konfederacija | ICC Lietuva – didžiausia Lietuvos paslaugų, prekybos ir aukštųjų technologijų įmones atstovaujanti verslo organizacija, kurios nariai sukuria 19 proc. šalies BVP ir 10 proc. visų darbo vietų. Organizacija vienija daugiau nei šalies 1500 įmonių ir 16 verslo asociacijų. Lietuvos verslo konfederacija | ICC Lietuva  – Pasaulio verslo organizacijos (International Chamber of Commerce- ICC) narė ir aktyviai dalyvauja Pasaulio rūmų federacijos (World Chamber Federation) veikloje. Organizacija yra pasirašiusi daugiau nei dvidešimt bendradarbiavimo sutarčių su Lietuvos, užsienio bei tarptautiniais partneriais.

Panašūs įrašai