Lietuvos verslo konfederacijos vadovai lapkričio 29 d. susitiko su kadenciją baigiančiu Švietimo ir mokslo ministru Gintaru Steponavičium ir viceministre Nerija Putinaite. Susitikimo metu aptarti per kadenciją nuveikti darbai, LVK vadovai padėkojo p. Steponavičiui ir p. Putinaitei už geranorišką bendradarbiavimą.

LVK nuomone, labiausiai sveikintina Švietimo ir mokslo ministerijos vykdyta švietimo reforma, pagrįsta rinkos principais, kuomet moksleivio ar studento krepšelis keliauja kartu su juo. Tai skatina sveiką konkurenciją tarp švietimo įstaigų, gerina mokslo ir studijų kokybę.

Teigiamai vertinamas ir glaudesnis mokslo įstaigų bendradarbiavimas su verslu, gerinant studijų kokybę, kuomet verslo atstovai įtraukiami į aukštųjų mokyklų tarybas ir patarėjų tarybas. Taip studijos artinamos prie rinkos poreikių, įsiklausoma į verslo nuomonę dėl to, kokių specialistų ir kompetencijų reikia darbo rinkai.

Ministras pasidžiaugė, kad Lietuvos verslo konfederacija vykdo projektus, kurie apima visą jaunų specialistų ugdymo grandinę – nuo mokyklos suolo iki darbo vietos. Dvejus metus LVK vykdė projektą su devyniomis skirtingų miestų gimnazijomis „Jaunieji startuoliai“. Projekto rėmuose buvo organizuojamos verslumo stovyklos moksleiviams, siekiama suteikti esminių žinių apie verslo pradžią, ugdyti verslininkui reikalingus įgūdžius. Šiuo metu LVK vykdo projektą CREAzone, kuris skirtas padėti jauniems žmonėms sujungti verslo modelius ir kūrybinius atradimus į organiškus, jaunus ir perspektyvius verslus. Konfederacija taip pat yra sukūrusi praktikų paieškos svetainę www.startuoju.lt, kur studentai paprastai ir greitai gali susirasti tinkamiausią sau praktikos vietą. LVK direkcijoje per metus praktiką atlieka per 15 studentų.  

Ministrui ir viceministrei įteiktos padėkos už glaudų bendradarbiavimą sprendžiant verslui aktualius klausimus.  

Panašūs įrašai