Lietuvos verslo konfederacija surengė Lietuvos verslininkų ir Mongolijos užsienio reikalų ministro Luvsanvandan  Bold (nuotr. aštuntas iš kairės) susitikimą.  Jo metu mūsų šalies verslo atstovai turėjo galimybę tiesiogiai pabendrauti su garbingu svečiu ir daugiau sužinoti apie verslo galimybes Mongolijoje.
Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) surengtame susitikime su Mongolijos užsienio reikalų ministru dalyvavo virš 30 verslininkų iš įvairių verslo sektorių. Susitikimo metu buvo aptarti atsinaujinančios energetikos, transporto, geležinkelių sektorių verslo galimybės.  LVK apsilankę verslininkai Mongolijos užsienio reikalų ministro taip pat teiravosi apie sveikatos, turizmo, tekstilės sektorių bendradarbiavimo  galimybės.  Įmonių atstovai konsultavosi  partnerių paieškos, investicijų  bei verslo plėtros  klausimais bei  domėjosi  Mongolijos valstybinio sektoriaus konkursais.
Konfederacijos  ir Mongolijos ambasados bendradarbiavimas tęsiamas jau ne pirmus metus.  
2013 m. lapkritį konfederacijoje apsilankė  Mongolijos respublikos naujasis ambasadorius J.E. p. Adiya Ganbaatar ir Mongolijos konsulas Barkhas Dorj.  2011 metais LVK organizavo verslo delegaciją į Mongoliją. Lietuvos verslininkų delegacija sulaukė aukštų šios šalies pareigūnų dėmesio, buvo aplankytos kelios ministerijos, supažindinta su konkrečiais, bendradarbiavimo galimybes atveriančiais projektais, ir užmezgė vertingų kontaktų, leisiančių žengti į šią, Lietuvos verslui kol kas nedaug pažįstamą, rinką. LVK suformuotą verslininkų delegaciją sudarė informacinių technologijų, medicinos, švietimo, atliekų tvarkymo, maisto pramonės atstovai.
2013 metais Tarptautinis valiutos fondas prognozavo tolesnį Mongolijos ekonomikos augimą. Fondo  duomenimis, 2013 m.  šios valstybės BVP augo 15,7 procento. 2012 m. Lietuvos ir Mongolijos prekybos apyvarta buvo 22,04 mln. litų (6,38 mln. eurų). Lietuvos prekybos balansas su Mongolija buvo teigiamas ir sudarė 22,04 mln. litų (6,38 mln. eurų). 2013 m. sausio-lapkričio mėn. Lietuvos eksportas į Mongoliją sudarė 41,8 mln. litų (12,1 mln. eurų) ir, lyginant su tuo pačiu 2012 m. laikotarpiu, padidėjo apie 2,5 karto. Tokį augimą labiausiai lėmė naftos alyvų eksporto išaugimas iki 28,8 mln. litų vertės (8,3 mln. eurų) – išaugo 2,8 kartus ir sudarė beveik 70 proc. viso eksporto. Taip pat dvigubai išaugo medikamentų eksportas – iki 8,3 mln. litų vertės ir sudarė 20 proc. viso eksporto.  2013 m. sausio-lapkričio mėn. Lietuvos importas iš Mongolijos sudarė 18,8 tūkst. litų (5,4 tūkst. eurų) ir, lyginant su tuo pačiu 2012 m. laikotarpiu, padidėjo beveik 5 kartus. Už šią sumą buvo importuota geležinkelio arba tramvajaus lokomotyvų arba riedmenų dalių, bei telefono aparatų.  Tiesioginių Mongolijos investicijų Lietuvoje ir tiesioginių Lietuvos investicijų Mongolijoje 2013 m. rugsėjo 30 d. duomenimis – nebuvo.

Panašūs įrašai