Tarptautinis socialinis tinklas  „Globalios Lietuvos lyderiai – GLL“  gruodžio 2 d. pristatė globalią iniciatyvą „ Pakviesk draugą į Lietuvą“. Iniciatyva siekiama, pasitelkus plačiai po pasaulį pasklidusia lietuvių ir Lietuvos draugų visuomenę, į Lietuvą 2011 metais pakviesti rekordinį skaičių svečių.
 



Iniciatyvą aktyviai palaiko Lietuvos verslo konfederacija | ICC Lietuva, kasmet organizuojanti „Pasaulio lietuvių ekonomikos forumą“ (toliau – „PLEF“), Kauno ŽALGIRIS, Lietuvos krepšinio federacija, viešbučiai, restoranai ir kiti partneriai.




Globalios iniciatyvos tikslas – paskatinti Lietuvoje ir užsienyje gyvenančius lietuvius pakviesti savo užsieniečius draugus, draugų draugus ir pažįstamus 2011 metais aplankyti Lietuvą. Tikimasi, jog  iniciatyvos dėka 2011 metais į  Lietuvą atvyks rekordinis skaičius svečių.




„Siekiame rekordo – tikimės, kad  2011 metais atvykstančių  į Lietuvą bus bent penki milijonai. Turime puikią progą, skleisti Pasauliui žinią apie kitais metais mūsų šalyje vykstančius renginius: Europos vyrų krepšinio čempionatą, Pasaulio Lietuvių ekonomikos forumą, Pasaulio lietuvių mokslo ir kūrybos simpoziumą, daugybę kitų kultūros, verslo, mokslo, politinių, sporto ir pramoginių renginių – sakė Mykolas Lepeška, „Globalios Lietuvos lyderiai“ Vykdantysis direktorius.




Dalyvaujantiems iniciatyvoje ir kviečiantiems draugus, naudojantis socialinių tinklapių Facebook, LinkedIn bei tiklapio www.invite2Lithuania.com  pagalba, dalyviai galės laimėti bilietus į Kauno „Žalgirio“ LKL rungtynes , draugiškas Europos krepšinio čempionato rungtynes, gaus įvairių pasiūlymų iš viešbučių, restoranų, avialinijų bei kitas paslaugas teikiančio verslo.




„Atvykę svečiai naudosis  turizmo, viešbučių, avialinijų, renginių organizatorių ir kitų susijusių industrijų paslaugomis. Tad iniciatyva  – ne tik puiki priemonė garsinti Lietuvą, bet ji labai konkrečiai padės augti Lietuvos ekonomikai. Išvykę Lietuvos svečiai skleis žinią kitiems ir taps savotiškais „Lietuvos ambasadoriais. Esame atviri ir kviečiame visus norinčius prisijungti prie šios iniciatyvos – tiek idėjomis, tiek nuolaidomis ar pasiūlymais“,- sakė Dalia Venslovaitė, Lietuvos verslo konfederacijos | ICC Lietuva atstovė, „Globalios Lietuvos lyderiai“ Valdybos narė.




„Pakviesk draugą“ idėją „pasiskolinome“ iš Naujosios Zelandijos, kuri prieš keletą metų itin sėkmingai vykdė šį visuomeninį projektą.  Idėją su komanda aptarėme praėjusį savaitgali –ir štai ji jau skrenda! Svarbu tai, kad nelaukiame, kol tokių iniciatyvų pagaliau imsis už Lietuvos vardą garsinimą  ar turizmą skatinimą atsakingos valstybinės institucijos, bet mielai kviečiame jas prisijungti ir palaikyti iniciatyvą.  Tiesiog veikiame principu „Velniop viską –imk ir daryk“,“- sakė idėjos autorius, „Globalios Lietuvos lyderiai“  Tarybos narys, dr. Vladas Lašas, UAB „Skubios siuntos“ generalinis direktorius.




“Pats gyvenu ir dirbu Niujorke, todėl gerai žinau, kaip svarbu yra palaikyti ryšį su meno ir kūrybos atstovais, kolegomis iš Lietuvos,“ – sakė Edvinas Minkštimas, pasaulyje pripažintas daugybę apdovanojimų laimėjęs pianistas, laikomas vienu perspektyviausių Europos talentų. Pasaulinė muzikos žvaigždė šiuo metu gyvena Niujorke, JAV ir  yra „Globalios Lietuvos lyderių“ Valdybos  narys. „ Manau, jog pats laikas įnešti pozityvumo dozę tiek Lietuvoje, tiek žmonėms, girdintiems apie Lietuvą. Esame kūrybinga , išmintinga ir talentinga tauta, kuri turi išnaudoti savo potencialą ir tarp gyvenančių užsienyje lietuvių ir jų draugų“, – teigė Edvinas Minkštimas.




Statistikos departamentas sako, jog remiantis asmenų srautų pasienio kontrolės punktuose  statistinio tyrimo bei Valstybės sienos apsaugos tarnybos duomenimis, daugiausia svečių Lietuva sulaukė 2008 m., kuomet šalį aplankė 4,459 mln. užsieniečių.

Video įrašas

Panašūs įrašai