Birželio 28 – 29 d. Lietuvos verslo konfederacijos Transporto ir logistikos komisijos delegacija lankėsi Paryžiuje, kur aptarė bendradarbiavimo tarp Lietuvos ir Prancūzijos transporto srityje galimybes. Anot Lietuvos ambasadorės Prancūzijoje J.Balčiūnienės, Prancūzija turi gerai išvystytą transporto sektoriaus infrastruktūrą, ypatingai efektyviai funkcionuojančius intermodalinius logistikos centrus, todėl Prancūzijos patirtis galėtų būti geros praktikos pavyzdžiu plėtojant transporto ir viešųjų logistikos centrų sistemą Lietuvoje.

Lietuvos transporto sektoriaus institucijų ir verslo atstovų delegacijos vizitą Paryžiuje organizavo Lietuvos verslo konfederacija ir Lietuvos ambasada Paryžiuje. Susitikime su Prancūzijos Geležinkelių atstovais Lietuvos delegacija susipažino su viešųjų logistikos centrų veikimo Prancūzijoje principais ir teisiniu reglamentavimu, buvo aptartos dvišalio bendradarbiavimo galimybės. Prancūzijos pusei buvo pasiūlyta išnaudoti Lietuvos geležinkelių ir kitą logistinę infrastruktūrą prekių srautų Rytų kryptimi paskirstymui.

Su praktiniais transporto ir logistikos centrų veikimo aspektais Prancūzijoje, Lietuvos delegacija susipažino apsilankydama dviejuose viešuosiuoso logistikos centruose – visame pasaulyje gerai žinomoje istorinėje Prancūzijos transporto ir logistikos platformoje Rungis, kurią operuoja įmonė-valdytoja Sogaris, taip pat vienoje pažangiausių Prancūzijos transporto ir logistikos platformų Novatrans, kuri yra puikus įvairių transporto rūšių (kelių, geležinkelių ir oro) derinimo pavyzdys. Abiejų Prancūzijos viešųjų logistikos centrų valdytojams Lietuvos delegacija pasiūlė apsvarstyti galimybes steigtis Lietuvoje steigiamuose viešuosiuose logistikos centruose, taip pat buvo pasiūlyta pasirašyti bendradarbiavimo memorandumus.
Lietuvos verslo konfederacijos Transporto ir logistikos komisijos atstovų delegacija birželio 28 d. taip pat dalyvavo Paryžiuje vykusiame Tarptautinių prekybos rūmų ICC Transporto ir logistikos komisijos susitikime.

Panašūs įrašai