Tarptautinių prekybos rūmų (angl. International Chamber of Commerce, ICC) Tarptautinio arbitražo teismo Paryžiuje nare pakartotinai trejų metų kadencijai paskirta advokatų kontoros LAWIN partnerė, Lietuvos verslo konfederacijos Arbitražo komisijos pirmininkė Vilija Vaitkutė Pavan. Lietuvos verslo konfederacija yra oficialus Tarptautinių prekybos rūmų atstovas Lietuvoje bei vienas iš Vilniaus komercinio arbitražo teismo steigėjų.

„Paskyrimas ICC Tarptautinio arbitražo teismo nare – išties džiuginanti žinia, o žinojimas, jog esi vienintelė šios vienos žinomiausių arbitražo institucijų pasaulyje atstovė iš Lietuvos yra garbė ir tuo pačiu didelė atsakomybė. Tikiu, kad ateinančių trijų metų kadencija prisidės prie profesinio meistriškumo komercinio arbitražo srityje tobulinimo“, – teigia Vilija Vaitkutė Pavan.

ICC tarptautinis arbitražo teismas išlieka bene populiariausia arbitražo institucija pasaulyje. 2007 m. teisme nagrinėjamų bylų skaičius pasiekė 600 bylų ribą per metus, ir nuolat augo – 2011 m. teismas nagrinėjo 796 bylas.

Kiekvieną mėnesį vykstančių plenarinių sesijų metu šalių atstovai daugiausia laiko skiria arbitražo sprendimų projektų peržiūrai ir tvirtinimui, klausimų, susijusių su preliminariomis arbitražo proceso išlaidomis, arbitrų skyrimu ir nušalinimu, sprendimui.

„Darbas plenarinėse sesijose reikalauja daug laiko ir lėšų, tačiau tai yra ir neįkainojama patirtis, nes kartu su į sesijas susirinkusiais įvairių šalių arbitražo specialistais sprendžiame itin probleminius arbitražo klausimus. Ši patirtis suteikia galimybių populiarinti arbitražą Lietuvoje bei mūsų šalį ir jos atstovus ICC Tarptautinio arbitražo teisme“, – teigia Vilija Vaitkutė Pavan. LAWIN partnerė taip pat pažymi, jog pastaruoju metu ICC Tarptautinio arbitražo teisme daugėja bylų, kurių šalimis yra Lietuvos fiziniai ar juridiniai asmenys.

Paryžiuje įsikūręs ICC Tarptautinis arbitražo teismas dėl savo patirties ir kompetencijos tarptautinių komercinių ginčų sprendimo srityje yra viena labiausiai žinomų ir patyrusių tarptautinių arbitražo institucijų visame pasaulyje. 1923 m. įkurtam Teismui yra priskiriama daugiau kaip 19 tūkstančių bylų, kuriose dalyvavo 180 pasaulio šalių atstovai ir arbitrai.

Panašūs įrašai