Vilniuje ketvirtadienį rengiamas pirmasis „Lietuvos eksportuotojų forumas 2017“. Konferencijoje patirtimi ir nuomonėmis eksporto klausimais dalysis mūsų šalies ir užsienio profesionalai.

Iš viso per vienuolika praėjusių metų mėnesių Lietuva eksportavo prekių ir paslaugų už 56,5 mln. eurų, tačiau, palyginti su 2015 metais, mastai smuko 2,5 procento. Forumo pranešėjai to nedramatizuoja, jie ragina ieškoti naujų tarptautinių rinkų už Europos Sąjungos ribų.

Pasak ekspertų, aktyviau prie eksporto skatinimo prisidėti turėtų Vyriausybė, vykdydama efektyvesnę ekonominę diplomatiją bei padėdama spręsti problemas valstybiniu lygiu.

Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) prezidentas Valdas Sutkus teigia, kad Lietuvai, kaip mažai valstybei, sunkiau rasti rinkų prekėms eksportuoti.

„Tenka ilgiau įrodinėti, kad, nors ir esame nedideli, sugebame pagaminti geros kokybės produkciją. Todėl jausdami vis didėjantį Lietuvos verslo susidomėjimą užsienio rinkomis aktyviai dirbame su valstybės institucijomis, ambasadomis. Tikimės, kad, naujai Vyriausybei padedant, pavyks aptarti šiuos klausimus ir padidinti šalies eksporto galimybes“, – sakė V. Sutkus.

išsamiau galima paskaityti Delfi.

 

Panašūs įrašai