Jau ne pirmą kartą verslininkams aktualiausias naujienas pristatė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) kartu su Lietuvos verslo konfederacija (LVK) konferencijų cikle „Akis į akį su valstybės tarnyba“.

Balandžio 14 d. vykusioje konferencijoje „Maisto ir veterinarijos tarnybos naujovės ir patarimai verslui“ LVK direktorius Algimantas Akstinas ir VMVT direktorius dr. Jonas Milius akcentavo, kad abipusis bendradarbiavimas tarp verslo ir VMVT yra itin svarbus ir VTMI, pirmiausia, yra verslo partneriai ir patarėjai.

Kodėl kiekvienai įmonei svarbi savikontrolės sistema ir kaip ją įdiegti, pristatė Maisto skyriaus vedėja Aušra Išarienė (uploads/file/doc3/2015-04-14%20Savikontrol%C4%97s%20sistemos%20diegimas%20AIsariene.ppt).

D.Švelnienė išskyrė naujas VMVT funkcijas, įstaigų konsolidavimo naudą verslui ir visuomenei (uploads/file/doc3/Valstybines%20maisto%20ir%20veterinarijos%20tarnybos%20pertvarka%20D_%20%C5%A0velnien%C4%97.ppt).

Konferencijoje daug dėmesio buvo skiriama nuo 2014 m. gruodžio 13 d. įsigaliojusiems maisto produktų ženklinimo reikalavimams. Maisto skyriaus patarėjos Onos Sužiedelytės išsamios rekomendacijos, kokią informaciją būtina nurodyti produkto etiketėje (uploads/file/doc3/O_Suziedelyte_LVK%20renginiui_2015_04_10_zenklinimas.ppt).

VMVT palaiko smulkiuosius gamintojus, skatina ūkininkus patiems perdirbti savo užaugintą produkciją, todėl lengvina sąlygas jiems įsirengti patalpas. Jau palengvintos sąlygos pieno produktų gamybai mažuose ūkiuose, mažoms paukščių ir triušių skerdykloms, nedideliais kiekiais sugautų žuvų ir sumedžiotų gyvūnų mėsos realizacijai, dedeklių vištų laikytojams, smulkiems arbatžolių ir prieskonių gamintojams, galvijų ir smulkiųjų atrajotojų augintojams. Konkrečius reikalavimus smulkiesiems gamintojams pristatė Veterinarijos sanitarijos skyriaus vedėjo pavaduotojas Mantas Staškevičius (uploads/file/doc3/Supaprastinti%20reikalavimai%20M%20Staskevicius%202015-04-14.ppt)

Lietuviškiems produktams atsiveriant vis naujoms rinkoms, aktualūs šiandien ir tarptautinės prekybos teisiniai aspektai. Juos pristatė Tarptautinių klausimų skyriau vedėjo pavaduotoja Rima Živatkauskaitė (uploads/file/doc3/Tarptautines%20prekybos%20teisine%20tematika%20ir%20praktika.ppt).  Euro įvedimo problematiką aptarė Maisto skyriaus vedėjo pavaduotoja Aurelija Načienė.

Panašūs įrašai