Projekto įgyvendinimo laikotarpis: 2011 m. sausio 3 d. –  2012 m. kovo 31 d.
Projekto kodas: Nr. VP3-1.4-AM-09-K-01-029
Priemonė: Visuomenės informavimo ir švietimo apie aplinką priemonių įgyvendinimas, Nr. VP3-1.4-AM-09-K
Bendra projekto vertė: 133 552,77 Eur.

Projekto tikslas – informuoti Lietuvos visuomenę apie ekologinį sąmoningumą, skatinti naujų aplinkosaugos idėjų kūrimą ir jų pritaikymą versle bei kasdieniame gyvenime.

Šio projekto metu buvo organizuojamos iniciatyvos, skatinančios prisidėti prie aplinkai palankaus gyventojo, darbuotojo ir įmonių veiklos būdo populiarinimo. Projekto metu vyko konkursai „Mano žaliasis biuras. Pradedu nuo savęs“ ir „Pasiūlyk „žalią“ idėją verslui“, organizuojamos konferencijos, rengiamos darbuotojo ir gyventojo „žaliojo“ indėlio skaičiuoklės. Pasitelkiant žiniasklaidos informavimo priemones visuomenė buvo skatinama šių internetinių skaičiuoklių pagalba nustatyti savo asmeninį gyventojo ar įmonės darbuotojo indėlį tausojant aplinką. Remiantis įmonių darbuotojų apklausomis buvo kuriamas taisyklių rinkinys aplinkai draugiškam biurui sukurti. Lietuvos gyventojai buvo kviečiami siūlyti aplinkai palankaus verslo vystymo idėjas, pagal kurias būtų parengiama „žalioji“ verslo strategija. Konfederacijos metu buvo apdovanoti geriausių idėjų autoriai, šiomis idėjomis naudotis buvo skatinamas verslas.

Projektas leido didinti Lietuvos įmonių ir darbuotojų socialinę atsakomybę, gyventojų sąmoningumą aplinkosaugos tema, jų aktyvumą prisidedant prie aplinkos išsaugojimo. Lietuvos verslo konfederacija | ICC Lietuva surinktas idėjas pristatė ne tik savo nariams, bet ir atsakingoms institucijoms, kurios gali jas pritaikyti ir verslo reguliavimo procese.

Panašūs įrašai