Penktadienį, rugsėjo 17 dieną,  Vilniuje, Litexpo parodų rūmuose pasibaigė keturias dienas trukęs penktasis Pasaulio interneto valdymo forumas. Lietuvos verslo konfederacija | ICC Lietuva, atstovaudama  Tarptautinius prekybos rūmus (angl. International Chambers of Commerce – ICC) aktyviai dalyvavo  forume, skatindami dalyvius keistis patirtimi, sprendžiant interneto valdymo klausimus.

Į forumą atvykę ICC Verslo iniciatyvos informacinės visuomenės stiprinimui arba „BASIS“  (angl. Business Action to Support the Information Society ) dalyviai – tarptautinių kompanijų, verslo asociacijų ekspertai iš viso pasaulio, pasisakė už tai, kad interneto valdymo forumas yra puiki erdė, siekiant keistis pažangiausiomis ir naujausiomis idėjomis, geriausia praktika bei efektyviai informuoti apie sektoriaus naujoves politikos formuotojus.

Šių metų forume, kertinės temos, tokios kaip duomenų apsauga, privatumas,  „debesų“ technologijos, Interneto prieiga ir įvairovė, atspindėjo sparčiai kintančią ir tobulėjančią Interneto prigimtį, kuri įtakoja ir kuria naujus reguliavimo iššūkius.

Forumo uždarymo metu, kalbėjęs p. Valdas Sutkus, Lietuvos verslo konfederacijos | ICC Lietuva prezidentas, atstovaudamas ICC iniciatyvą „BASIS“, pabrėžė ne tik globalią tokių forumų reikšmę interneto valdymo politikos formuotojams, bet ir neabejotiną naudą, priimančios valstybės ekonomikai ir žinomumui. “Tikiuosi, kad surengdama aukščiausio lygmens Interneto valdymo forumą, sutraukusį daugiau nei 1200 tokių tarptautinių korporacijų,  kaip  „IBM, „Microsoft“, „Cisco“, AT&T , „Google“, „Facebook“ bei vyriausybinių ir nevyriausybinių organizacijų atstovų iš viso pasaulio, Lietuva pasaulio ir Šiaurės Europos žemėlapyje buvo pažymėta, kaip aukštųjų technologijų  investicijoms draugiška šalis, galinti pasiūlyti aukštos pridėtinės vertės paslaugas, paremtas inovatyviu verslu bei stipria žinių ekonomika“, – kalbėjo V. Sutkus.

Lietuvos verslo konfederacija | ICC Lietuva – didžiausia paslaugų, prekybos ir aukštųjų technologijų įmones vienijanti verslo organizacija. Esame Pasaulio verslo organizacijos (International Chamber of Commerce- ICC) nariai ir aktyviai dalyvaujame Pasaulio rūmų federacijos (World Chamber Federation) veikloje. Organizacija atstovauja daugiau nei 1500 įmonių, 16 verslo asociacijų, 20  proc. Lietuvos BVP . Lietuvos verslo konfederacijos | ICC Lietuva E-verslo, IT ir telekomunikacijų bei intelektinės nuosavybės apsaugos komisija siekia populiarinti Elektroninio verslo koncepciją, aiškinant Elektroninio verslo svarbą ir privalumus bei dalyvauti propaguojant ir kuriant Lietuvos elektroninės komercijos (EK) įstatyminę bazę, taisykles ir gaires saugesniam verslo operacijų atlikimui EK priemonėmis.

Panašūs įrašai