2011 m. kovo 24 d. (9:00 – 13:00)
Viešbutis Artis Centrum Hotels, Liejyklos g. 11/23, Vilnius

Pastarieji keli ekonominės krizės metai  atnaujino seną juridinių asmenų vadovų ir dalyvių atsakomybės už įmonės veiklą problemą.  Nemažai   verslo dalyvių nukentėjo ar susidūrė su nesąžiningais  kitų  įmonių veiksmais ar, patirdami sunkumus, priėmė sprendimus, dėl kurių vėliau susilaukė teisminių procesų.  Šio seminaro tikslas yra supažindinti su pagrindinėmis vadovų ir akcininkų atsakomybės taikymo sąlygomis, priemonėmis ir parodyti būdus, kuriais gali būti reikalaujama tokios atsakomybės. 

Seminaro metu bus nagrinėjama:
– Vadovo atsakomybė prieš vadovaujamąją įmonę ir prieš jos kreditorius:  kaip ją pritaikyti?  Atsakomybės atsiradimo sąlygos, atsakomybės dydis, taikymo praktika.
– Vadovo ir akcininkų atsakomybė:  kada akcininkai atsako kartu su vadovu? Akcininkų atsakomybė už įmonės veiklą, savo pačių ir vadovo priimtus sprendimus.
– Vadovo ir akcininko ginčas: kaip jį spręsti?  Vadovo veiksmų apribojimo būdai ir priemonės, išankstinis  atsakomybės nustatymas.
–  Vadovo ir akcininkų atsakomybės taikymo praktika įmonių bankroto procesuose.

PRANEŠĖJAI:
Daiva Ušinskaitė-Filonovienė
Advokatė Daiva Ušinskaitė-Filonovienė teisine praktika užsiima nuo 1998 metų. Daiva Ušinskaitė – Filonovienė yra partnerė advokatų kontoroje AAA Baltic Service Company. Advokatė specializuojasi verslo ginčų, įmonių valdymo, akcininkų ginčų srityje, turi didelę teisminių ginčų patirtį atstovaujant Lietuvos ir užsienio šalių klientų interesus, 2010 metais atstovavo klientą nagrinėjant ginčą Europos Sąjungos Teisingumo teisme. Daiva Ušinskaitė-Filonovienė yra „Verslo žinių“ žinyno „Konsultacijos vadovui“ bendraautorė, taip pat rengia ir skelbia straipsnius aktualiomis teisinėmis temomis įvairiuose periodiniuose Lietuvos leidiniuose.

Kęstutis Samulionis
Kęstutis Samulionis  1990 m. Vilniaus Universitete įgijo ekonomisto specialybę, dirbo keleto bendrovių direktoriumi. Įmonių bankroto administratoriaus kvalifikaciją Kęstutis Samulionis įgijo 2002 ir nuo to laiko aktyviai praktikuoja kaip bankroto administratorius.  Dirbdamas juridinių asmenų – bankroto administratorių vadovu, Kęstutis Samulionis administravo apie 80 įmonių, turi gausios  praktikos sandorių ginčijimo, vadovų ir akcininkų atsakomybės taikymo srityse. 

                    

Panašūs įrašai