Lietuvos verslo konfederacija ir Nepalo Tarptautiniai prekybos rūmai (ICC Nepal) pasirašė ilgalaikio bendradarbiavimo sutartį, kuri skatins informacijos mainus ir verslo ryšius tarp Lietuvos ir Nepalo.

„Nepalas nėra didelė rinka eksportui, tačiau Lietuvai mes galime būti įdomūs kaip Indijos kaimynai. Kai kurios prekės, kurias jau dabar Lietuva eksportuoja į Indiją, gali būti paklausios ir Nepale, ypač lietuviškos trąšos ar tokie maisto produktai, kaip mėsos ir pieno gaminiai“ – teigia ICC Nepal valdybos narys Naresh Shrestha. Pasak p. Shrestha pastaraisiais metais žmonių perkamoji galia Nepale smarkiai išaugo. Pakilus nekilnojamo turto kainoms, dalis gyventojų labai staigiai praturtėjo, todėl dabar jie gali sau leisti keliauti ar studijuoti tolimose užsienio šalyse.

Kaip teigia Lietuvos verslo konfederacijos generalinis direktorius Algimantas Akstinas, kai kurioms Lietuvos įmonėms nebūtina žvalgytis į didžiąsias rinkas, reikėtų išnaudoti galimybes bendradarbiauti ir su mažesnėmis šalimis, ypač jeigu jos yra didžiųjų, tokių kaip Indija, kaimynystėje. Anot p. Akstino, gal ir nenustebinsime Nepalo gyventojų savo šalies kraštovaizdžiu, bet Lietuva gali pasiūlyti unikalių turizmo galimybių ar sveikatos priežiūros paslaugų, dėl kurių turtingi Rytų šalių gyventojai paprastai vyksta į Vakarų Europą. Lietuvos mokslo įstaigos taip pat turėtų išnaudoti galimybę pritraukti studentų iš Nepalo.

Susitikime dalyvavo ir Lietuvos Turizmo departamento atstovė pristačiusi Lietuvos susidomėjimą pritraukti turistų iš Nepalo. P. Shrestha džiaugėsi, kad šis susitikimas gali tapti glaudesnio bendradarbiavimo turiszmo srityje pradžia.
Vienas iš ICC Nepal atstovų viešnagėsi Lietuvoje tikslų – bendradarbiavimo sutarties su Lietuvos verslo konfederacija/ICC Lietuva pasirašymas, o taip pat kolegos iš Nepalo pasirašė sutartį ir su Lietuvos aprangos ir tekstilės įmonių asociacija bei patvirtino planus dalyvauti spalio viduryje Litexpo vyksiančioje parodoje „Baltijos tekstilė ir oda 2011“.
p. Shrestha perdavė ICC Nepal prezidento p. Rajesh Kazi Shrestha linkėjimus ir kvietimą Lietuvos verslo konfederacijos vadovams atvykti į Nepalą kartu su Lietuvos verslininkų delegacijomis ir taip pradėti aktyvesnį ir konstruktyvesnį bendradarbiavimą.

Panašūs įrašai