Atsižvelgiant į gautą Lietuvos verslininkų interesą bei vystant bendradarbiavimo praktiką su LR Prezidentūra, Lietuvos verslo konfederacija inicijuoja verslo misiją bei kviečia verslo atstovus prisijungti prie formuojamos verslo delegacijos į Ukrainą.
Lietuva palaiko aktyvius užsienio prekybos santykius su Ukraina, turinčia didelę (apie 47 mln. gyventojų), įdomią ir perspektyvią rinką mūsų šalies verslui. Vertinant Lietuvos prekybos Rytų kryptį – iš NVS šalių Ukraina stabiliai užima trečią vietą po Rusijos Federacijos ir Baltarusijos.
Verslo misijos – vienas efektyviausių būdų įeiti į šios šalies rinką. Kai misijos organizuojamos aukštų valstybės pareigūnų vizitų metu – jų efektyvumas padidėja kelis kartus.

PREZIDENTĖS VIZITAS:
Verslo delegacijos vizitas vyks LR Prezidentės Dalios Grybauskaitės oficialaus vizito į Ukrainą metu. Kartu su LR Prezidente į Ukrainą vyks ir LR Žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius bei LR Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis. Šiuo metu yra formuojama verslo delegacija, derinama vizito darbotvarkė ir ekonominiai interesai.

UKRAINA:

Ukraina – didžiausia šalis Europos žemyne iš karto po Rusijos. Labiausiai išsivysčiusios Ukrainos pramonės šakos – sunkioji pramonė, transportas bei energetika. Taip pat vyrauja akmens anglies, cheminių preparatų, maisto perdirbimo pramonė. Šalies žemės ūkyje gaunami tokie produktai, kaip grūdai, cukriniai runkeliai, saulėgrąžų sėklos, daržovės, daugybė rūšių vaisių ir uogų, jautiena, pienas. Ukraina yra viena pagrindinių cukraus gamintojų pasaulyje. Valstybės sostinė Kijevas – svarbus Ukrainos pramoninis centras, kuriame gyvena 2,7 mln. gyventojų.
Ukrainos BVP pagal sektorius: 9,8 proc. – žemės ūkis, 32,3 proc. – pramonė, 57,9 proc. – paslaugos.

LIETUVOS – UKRAINOS PREKYBA:
–   Tarp šalių vyksta aktyvus dvišalis ekonominis bendradarbiavimas. 2010 m. Lietuvos užsienio prekyba
su Ukraina siekė 2,556 mlrd. LTL (0,74 mlrd. EUR), lyginant su 2009 m., išaugo 55,0 proc. Tokį augimą nulėmė tokių prekių kaip žuvų ir vėžiagyvių, pieno ir pieno produktų, daržovių, kavos, arbatos ir prieskonių, augalinių riebalų ir aliejaus, nealkoholinių ir alkoholinių gėrimų bei acto, mineralinių produktų, plastikų ir jų dirbinių, odos dirbinių, popieriaus ir kartono, tekstilės medžiagos ir tekstilės dirbinių, mašinų ir mechaninių įrenginių, įvairių pramonės dirbinių išaugęs eksportas.
– Lietuva daugiausiai į Ukrainą importuoja plokščius valcavimo produktus iš geležies arba iš nelegiruotojo plieno, rapsų arba rapsukų sėklas, medieną.
                   

Daugiau informacijos apie Ukrainos politinę bei ekonominę situaciją  galite rasti tinklapyje www.icclietuva.lt (skiltyje „Naudinga informacija/Įvairių šalių aktualijos/Ukraina“) bei kvietime ; Taip pat rengiantis vizitui bei esant analitinių paslaugų ar potencialių partnerių paieškos poreikiui siūlome kreiptis į VšĮ „Versli Lietuva“ (www.verslilietuva.lt, Atstovas Ukrainoje – Rimantas Šėgžda, el. paštas: r.segzda@enterpriselithuania.com);  LR ambasados Kijeve interneto svetainė – http://ua.mfa.lt/
Daugiau informacijos rasite paspaudę ČIA.


PROGRAMA:*

– Verslo forumas (forumo metu numatoma galimybė dalyvaujant valstybių prezidentams ir ministrams įvardinti spręstinus probleminius klausimus, išreikšti, ko siekia verslas dvišalių santykių plėtojimui ir skatinimui);
– Dvišaliai susitikimai su Jus dominančio ūkio sektoriaus atstovais;
– Lankymasis valstybinėse institucijose su LR ministrais;
– Vietinių įmonių lankymas;
– Pažintis su sostinės plėtros perspektyvomis ir pagrindiniais projektais;
– Susitikimai su asocijuotų verslo struktūrų atstovais;
– Susitikimas su Lietuvos garbės konsulais Ukrainoje (turime 11 garbės konsulų, sąrašą rasite ČIA );
– Konsultacijos su vietos ekspertais;
– Susitikimas su lietuvių bendruomenės atstovais;
– Kultūrinė, pažintinė programa (atsižvelgiant į delegacijos dalyvių poreikius);
– Kita.

KAINA:
Remiantis ankstesne vizitų į Ukrainą praktika, preliminari vizito kaina vienam delegacijos dalyviui  4300 litų.   (Į kainą įskaičiuotos išlaidos: lėktuvo bilietas, nakvynė, transporto išlaidos Ukrainoje, priėmimas, susitikimų ir renginių organizacinės išlaidos, delegacijos dalyvių ir jų įmonių veiklos katalogas, partnerių paieška, kelionės vadovas, išlaidos tęsiant dvišalį bendradarbiavimą po vizito)

Vizito kaina gali kisti, atsižvelgiant į delegacijos dalyvių skaičių, priimamus papildomus logistinius sprendimus, programos formavimą bei Jūsų individualius poreikius darbotvarkėje.
Taip pat norintiems savarankiškai planuoti logistinius sprendimus, galime pasiūlyti tik renginių organizavimo išlaidų Ukrainoje paketą.

*Programa, kelionės data bei kaina dar bus tikslinama atsižvelgiant į delegacijos dalyvių interesus. Laukiame Jūsų pasiūlymų.

 Visus besidominčius vizitu, maloniai kviečiame operatyviai užpildyti interesų anketą rusų k.
(rasite paspaudę ČIA ) ir siųsti el. paštu austeja@icclietuva.lt iki 2011 m. spalio 28 d.
Tel. pasiteiravimui: (8 5) 212 1111

Panašūs įrašai