Lietuvos bankas įtraukė „Danske” banko palūkanų normas į VILIBOR apskaičiavimą. VILIBOR skaičiavimui skirtingais terminais naudojamos ne mažiau kaip penkių bankų, atliekančių operacijas tarpbankinėje indėlių ir paskolų rinkoje bei esančių didžiausiais jos dalyviais, palūkanų normos. Šiuo metu „Danske” banko vienos savaitės palūkanų norma yra 0,65 proc.

VILIBOR (Vilnius Interbank Offered Rate) – vidutinės tarpbankinės palūkanų normos, kuriomis bankai pageidauja (pasiruošę) paskolinti lėšų litais kitiems bankams.

Skaičiuojamos ir skelbiamos 1 nakties, 1 savaitės, 2 savaičių, 1 mėnesio, 3 mėnesių, 6 mėnesių ir 1 metų VILIBOR. Palūkanų normos fiksuojamos 11 val. ryto Lietuvos laiku. Kiekvieno termino VILIBOR apskaičiuojamos atmetus didžiausias ir mažiausias užfiksuotas atitinkamo termino palūkanų normas ir išvedus likusiųjų aritmetinį vidurkį.

Apie „Danske Bank“

Finansinių paslaugų grupė „Danske Bank“, kurios pagrindinė būstinė įsikūrusi Kopenhagoje, yra didžiausias Danijoje ir antrasis pagal turtą bankas Šiaurės Europos finansų rinkoje. Jos akcinis kapitalas sudaro 16,9 mlrd. eurų (apie 58,3 mlrd. litų). Grupė veikia 15-oje valstybių ir turi daugiau nei 660 banko skyrių, kuriuose dirba beveik 22 tūkst. darbuotojų. Grupės paslaugomis naudojasi daugiau nei 5 milijonai žmonių (neskaitant verslo klientų ir valstybinių institucijų).
Ir mažmenines, ir didmenines bankininkystės paslaugas „Danske Bank“ Grupė teikia 9-iose šalyse: Danijoje, Suomijoje, Švedijoje, Norvegijoje, Šiaurės Airijoje, Airijoje, Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje.

Panašūs įrašai