„Thomson Reuters“, vienas autoritetingiausių pasaulyje informacijos verslui šaltinių, paskelbė 2011 m. susijungimų ir įsigijimų apžvalgą (M&A Legal Review 2011), kurioje skelbiama, jog LAWIN advokatų kontora konsultavo daugiausiai susijungimų ir įsigijimų sandorių Baltijos šalyse bei išlaiko pirmaujančią poziciją tarp susijungimų ir įsigijimų sandorių teisinių konsultantų regione. 
 
Kiekvienais metais „Reuters“ skelbiamoje Centrinės ir Rytų Europos regiono susijungimų ir įsigijimų sandorių, kurių vertė iki 500 mln. JAV dolerių, apžvalgoje LAWIN užima 3 vietą. Advokatų kontora 2011 m. dalyvavo įgyvendinant 22 susijungimų ir įsigijimų sandorius, vertinamus šioje kategorijoje – tai didžiausias sandorių skaičius tarp Lietuvos, Latvijos ir Estijos advokatų kontorų. Tuo tarpu „Reuters“ susijungimų ir įsigijimų sandorių, kurių vertė iki 50 mln. JAV dolerių, apžvalgoje pagal sandorių, kuriuose buvo konsultuojama, skaičių LAWIN užima 2 vietą Centrinės ir Rytų Europos regione, ir taip pat turi aukščiausią reitingą tarp visų Baltijos šalių advokatų kontorų.
 
„Bloomberg“, kitas autoritetingas verslo informacijos šaltinis pasaulyje, taip pat atnaujino 2011 m. susijungimų ir įsigijimų sandorių reitingų duomenis. „Bloomberg“ duomenimis, 2011 m. LAWIN dalyvavo įgyvendinant ir konsultuojant klientus atskleistuose susijungimų ir įsigijimų sandoriuose Baltijos šalyse, kurių bendra vertė 1,4 mlrd. JAV dolerių, bei šioje kategorijoje užima 1 vietą regione.
 
LAWIN partneris, Įmonių praktikos grupės vadovas Žilvinas Zinkevičius teigia, jog nepaisant įtemptos konkurencijos Baltijos šalių susijungimų ir įsigijimų rinkoje, LAWIN neužleidžia lyderio pozicijų. „LAWIN skyrė daug pastangų ir investicijų suburiant geriausių susijungimų ir įsigijimų sandorių ekspertų komandą rinkoje ir, nepaisant didelės konkurencijos, dabar galime džiaugtis skindami savo darbo vaisius. Vis dėlto, didžiausias pasiekimas yra mūsų klientų ir rinkos dalyvių pasitikėjimas mumis bei mūsų gebėjimas viršyti jų lūkesčius“, – teigia Žilvinas Zinkevičius.
 
Jis taip pat pastebi, kad 2012 m. pradžia ir bendros rinkos tendencijos leidžia pagrįstai tikėtis, jog šie metai taip pat bus darbingi LAWIN susijungimų ir įsigijimų profesionalams.

Panašūs įrašai