Dvigubai išaugęs parodos plotas ir transporto priemonių bei detalių gausa – tuo šiemet gegužės mėnesį vyksianti transporto ir logistikos paroda „TransBaltica“ skirsis nuo ankstesnės, surengtos 2010-aisiais.

Parodos projekto vadovės Saulės Skacevičienės teigimu, į parodą vėl sugrįžo sunkmečiu pasitraukę transporto priemonės. Lankytojų vėl lauks ekspozicijos su vilkikais, priekabomis, autobusais, autovežiais. „Ypač plačiai bus pristatytas geležinkelių sektorius, ir ne tik Lietuvos. Ši tema bus ryški ir Baltarusijos jungtiniame stende, savo stendą turės Rusijos rinkos lyderis, vagonų ir lokomotyvų gamintojas „TM Holders“, – sako parodos projekto vadovė.

Ar tai reiškia, kad transporto rinka atsigavo ir auga? Statistikos departmento duomenimis, 2010-2011 m. prasidėjo pakilimo laikotarpis, sėkmingas ir transporto sektoriui. Sausumos transporto pardavimai išaugo 18 proc., logistikos, krovinių tvarkymo įmonėse – 15 proc. Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos LINAVA prezidento Algimanto Kondrusevičiaus nuomone, situaciją rinkoje reikėtų vertinti atsargiai, vieniems ji buvo sėkmingesnė, kitiems – ne, todėl greičiau galima kalbėti apie rinkos stabilizavimąsi, o ne apie augimą.  Kalbant apie krovinių gabentojus sausuma, A. Kondrusevičius teigia, kad jiems rinkos situacija yra palanki, atlygis už darbą pakankamas. „Tad ima ryškėti paprastai tik ekonominio pakilimo metu mūsų sektorių kankinančios problemos: vairuotojų trūkumas, poreikis atnaujinti sunkvežinių parką bei nepatyrusių kolegų-vežėjų veržimasis į rinką“, – sako LINAVA prezidentas. 

Kas antri metai rengiama paroda „TransBaltica“ suburia ne tik mūsų šalies, bet ir kaimyninių šalių transporto bei logistikos rinkos dalyvius, besidominčius Lietuvos tranzitiniu potencialu. Šiemet parodoje dalyvaus per 60 kompanijų iš Lietuvos, Latvijos, Baltarusijos, Rusijos.

Be transporto priemonių parodoje „TransBaltica“ bus pristatomos įvairios transporto paslaugos: krovos darbai, sandėliavimas, terminalai ir sandėliai, keleivių ir krovinių vežimas. Dalyvių stenduose lankytojai ras ir įrangos, eksploatacinių medžiagų, atsarginių dalių, technikos ir mechanizmų, skirtų degalinėms, automobilių remonto, serviso įmonėms. Ypač daug dėmesio bus skiriama intelektinėms transporto sistemoms ir jų galimybėms. 

Be įprastinių ekspozicijų, konferencijų transporto verslo atstovams, parodoje lankytojų lauks „Vežėjų gegužinė“ su žinomų Lietuvos atlikėjų koncertais, alaus bei maisto degustacijomis.

Tarptautinė transporto ir logistikos paroda „TransBaltica“ vyks Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO gegužės 22-24 dienomis. Įėjimas į parodą nemokamas.

Panašūs įrašai