Lietuvos verslo konfederacija ir Lietuvos Eksparlamentarų klubas, kuriam priklauso visų Seimo kadencijų buvę Seimo nariai, rugpjūčio 10 d. pasirašė bendradarbiavimo sutartį, kuria siekiama aktyvinti  socialinį dialogą bei pasitelkti buvusių parlamentarų patirtį ir ekspertinius pajėgumus, skatinant ekonominį ir socialinį šalies vystymąsi.

„Lietuvos verslo konfederacija nuolat siekia mažinti atotrūkį tarp politikų ir verslo bei skatina socialinę partnerystę. Kadenciją baigę parlamentarai yra sukaupę didžiulę patirtį, jų ekspertizės laukas itin platus, tad tikime, kad šis naujas socialinio dialogo formatas tiek visuomenei tiek ir verslo bendruomenei bus labai naudingas. Nemaža dalis buvusių LR Seimo narių šiuo metu dirba versle, tad iššūkius ir problemas, su kuriais susiduria verslas, jie gali vertinti ir kaip politikai, ir kaip verslininkai“, – teigia Valdas Sutkus, Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas.

Organizacijos sutarė savo bendroje veikloje didžiausią dėmesį skirti demokratinio parlamentarizmo ir verslo reputacijos gerinimui, Lietuvos įmonių konkurencingumo stiprinimui, eksporto plėtrai, verslumo skatinimui, darbo vietų kūrimui, verslo aplinkos gerinimui. LVK ir Eksparlamentarų klubo atstovai skirs savo ekspertus dalyvauti abiejų organizacijų darbo grupėse, dalinsis patirtimi, rengs bendrus pasiūlymus šalies valdžios institucijoms bei teisės aktų projektus. Planuojama organizuoti bendrus renginius, ruošti studijas ir tyrimus demokratijos plėtojimo, verslo aplinkos Lietuvoje gerinimo, konkurencingumo stiprinimo, socialinės partnerystės plėtojimo ir kitais valstybei aktualiais klausimais.

„Kadangi į Lietuvos Respublikos Seimą esame rinkti skirtingu laikotarpiu, skirtingose Lietuvos vietovėse, o valstybė bei visuomenė mūsų išlaikymui skyrė nemažas lėšas, norime bent dalinai jai grąžinti tai ką ji mums davė – savo žiniomis bei sugebėjimais ar kompetencija prisidėti prie Lietuvos valstybingumo, verslo konkurencingumo stiprinimo“, – teigia Henrikas Žukauskas, Lietuvos Eksparlamentarų klubo prezidentas.

Panašūs įrašai