DATA: 2013 m. lapkričio 12 d.
VIETA: Viešbutis „Novotel Vilnius Centre“,Gedimino pr. 16, Vilnius

Įmonei prireikus papildomų lėšų, ji turi dvi pagrindines alternatyvas – pritraukti nuosavų arba skolintų lėšų. Pirmasis būdas reiškia, kad įmonė turi išleisti naujų akcijų ir tokiu būdu gauti papildomų pajamų, reikalingų įmonės veiklos vystymui. Antrasis būdas reiškia, kad įmonė skolinasi jai reikalingas lėšas. Dažniausiai tai vyksta paskolų iš bankų forma. Seminaro metu bus aptariama alternatyvi skolinimosi forma – įmonių obligacijos. Seminare bus detaliau nagrinėjama, kas gali išleisti obligacijas (AB, UAB, valstybės įmonės), obligacijų išleidimo procedūra bei jai taikomi reikalavimai. Taip pat bus pristatyti obligacijų privalumai ir trūkumai lyginant su bankų teikiamu finansavimu, apžvelgta Lietuvos ir užsienio praktika bei aptartos galimybės Lietuvos įmonėms.

PROGRAMOJE (pdf):
Obligacijų samprata, palyginimas su kitomis kapitalo pritraukimo priemonėmis
– Obligacijų emitentai (t.y. kas gali išleisti obligacijas)
– Obligacijų rūšys
– Obligacijų išleidimas ir platinimas (procedūriniai reikalavimai)
– Obligacijų privalumai ir trūkumai
– Kodėl ir kada išleisti obligacijas?
– Kaip sudominti ivestuotoją
– Praktiniai Baltijos šalių pavyzdžiai

SEMINARAS SKIRTAS: įmonių vadovams, finansininkams, teisininkams.

PRANEŠĖJAI

Eva Suduiko, advokatų kontoros „Raidla Lejins & Norcous“ vyresnioji teisininkė, advokatė.
Eva Suduiko specializuojasi įmonių susijungimų ir įsigijimų, įmonių teisės ir finansų rinkų teisės srityse. E. Suduiko konsultavo įgyvendinant pirmąjį po ekonominio nuosmukio pirminį viešą akcijų siūlymą Baltijos šalyse (AB „Linas Agro Group“), teikė konsultacijas vietos ir užsienio klientams daugelyje įmonių susijungimų ir įsigijimų sandorių, vadovavo teisiniams patikrinimams, konsultavo vietos ir užsienio finansų įstaigas ir kitas įmones įvairiais kapitalo ir finansų rinkų klausimais.
 
Šarūnas Skyrius yra UAB „GILD“ bendrovės, užsiimančios investicine bankininkyste, vadovas, partneris.

Taip pat VšĮ „Lietuvos Junior Achievement“ valdybos pirmininkas bei UAB „Biok Laboratorija“ ir UAB „E-Energija“ valdybos narys. Š. Skyrius turi didelės patirties konsultuojant klientus stambiuose įmonių įsigijimų ir susijungimų, privatizavimo sandoriuose Baltijos ir Šiaurės šalių regione. Šarūnas Skyrius dirbo prie tokių projektų kaip 92 mln. eurų paskolos suteikimo Lietuvos Respublikai (kartu su Credit Suisse banku), konsultavo Lietuvos Respublikos Ūkio Ministeriją viešosios ir privačios partnerystės projektų finansavimo klausimais, organizavo vietos ir užsienio bendrovių viešą ir neviešą akcijų ar obligacijų platinimą ir kt. 


DALYVAVIMO SĄLYGOS:

320 LTL ne nariams
290 LTL Lietuvos verslo konfederacijos nariams
Registracija el. paštu: julija@lvk.lt, iki 2013 m. lapkričio 7 d.
Tel. pasiteiravimui: (8 5) 212 1111
(Registruojantis prašome nurodyti dalyvio vardą, pavardę, pareigas, atstovaujamą įmonę ir kontaktus)
Registracijos vėliausiai galima atsisakyti likus 5 dienoms iki renginio telefonu (8 5) 212 1111 arba el. paštu: julija@lvk.lt. Vėliau pinigai negrąžinami.

 

 

 

Panašūs įrašai