Lietuvos verslo konfederacijoje lankėsi Ispanijos karalystės garbės konsulas Enrique Palomino Bilbao. Vizito tikslas – susipažinti su verslo galimybėmis Lietuvoje ir pristatyti Ispanijos rinką.
Lietuvos verslo konfederacijos direktorius Algimantas Akstinas pasidalino su Ispanijos garbės konsulu verslo įžvalgomis Lietuvoje. Ispanijos atstovas išsamiai papasakojo Ispanijos baskų krašto verslo ypatumus, atstovaujamo regiono galimybes.
Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) direktorius Algimantas Akstinas perdavė Ispanijos garbės konsului „Rytų Vakarų transporto koridoriaus“ asociacijos parengtą medžiagą apie transporto koridorius į Rytus ir Vakarus, kurie domina Ispanijos pusę.
Taip pat LVK pasidalino informacija Lietuvoje veikiančius integruotus mokslo, studijų ir verslo slėnių veiklą, teikiančių mokslo tiriamųjų darbų paslaugas.
LVK direktorius taip pat domėjosi ar garbės konsulas palaiko ryšius su lietuvių bendruomene baskų krašte bei prašė tarpininkauti dėl kontaktų su vietos prekybos ir amatų rūmais. Tikimasi, kad šis susitikimas pasitarnaus Lietuvos ir Ispanijos ekonominio bendradarbiavimo plėtrai ir augimui.
Algimantas Akstinas taip pat pasiūlė svečiui , kaip dirbančiam energetikos srityje, apsilankyti ir „BOD Group“ įmonėje, kad šis įsitikintų potencialiomis galimybėmis dėl bendradarbiavimo saulės energetikos srityje ir mokslo tiriamųjų darbų klausimais.    
Lietuvą ir Ispaniją sieja ilgametės verslo sąsajos.
2012 m. Lietuvos ir Ispanijos Karalystės prekybos apyvarta buvo 1532,4 mln. litų (444,17 mln. eurų), ir lyginant su 2011 m. sumažėjo 9,84 proc. Lietuvos prekybos balansas su Ispanija buvo neigiamas ir sudarė -358,4 mln. litų (-103,88 mln. eurų).
2013 m. pirmąjį pusmetį Lietuvos eksportas į Ispaniją sudarė 295,7 mln. lt (85,7 mln. eurų) ir, lyginant su 2012 m. tuo pačiu laikotarpiu sumažėjo 8 proc.

Tiesioginės užsienio investicijos Lietuvoje 2013 m. birželio 30 d. sudarė 42 447,17 mln. litų, iš jų tiesioginės Ispanijos investicijos – 1,50 mln. litų, užėmė 57 vietą pagal tiesioginių užsienio investicijų Lietuvoje dydį.
Tiesioginės Lietuvos investicijos užsienyje 2013 m. birželio 30 d. sudarė 6 469,03 mln. litų, iš jų tiesioginės Lietuvos investicijos Ispanijoje ─ 13,93 mln. litų, užėmė 22 vietą pagal tiesioginių Lietuvos investicijų užsienyje dydį. Tiesioginės Lietuvos investicijos Ispanijoje pagal ekonominės veiklos rūšis ─ apdirbamoji gamyba, vandens tiekimas, nuotekų valymas, atliekų tvarkymas ir regeneravimas bei didmeninė ir mažmeninė prekyba.

Panašūs įrašai