Lietuvos verslo konfederacija (LVK) šįmet tradiciškai renka labiausiai nusipelniusius verslui asmenis ir skelbia „Partnerystės lyderio“ ir „Verslo ambasadoriaus“ rinkimus. Apdovanojimai šiose nominacijose bus įteikti kovo mėnesį vyksiančiame LVK kongrese. Ceremonijos metu organizacijai nusipelniusiems asmenims taip pat bus įteikti LVK „Garbės ženklai“.

Jau keturioliktus metus organizuojami apdovanojimai teikiami asmenims, kurie savo darbu prisideda prie Lietuvos verslo skatinimo ir populiarinimo.

Nominacijas gali teikti įmonės, Lietuvos verslo organizacijos, valstybinės institucijos, kiti fiziniai ir juridiniai asmenys. Pasiūlytas nominacijas svarstys LVK prezidiumas.

 „Partnerystės lyderio“ nominacija buvo įsteigta 2001 metais. Per 13 metų apdovanojimai buvo įteikti Lietuvos Respublikos prezidentams – Valdui Adamkui, Daliai Grybauskaitei ir Algirdui Brazauskui, profesoriui Vytautui Landsbergiui, ministrams – Dainiui Kreiviui ir Eligijui Masiuliui, premjerams Algirdui Butkevičiui ir Gediminui Kirkilui, Nepriklausomybės akto signatarui Bronislovui Lubiui.

Šia nominacija apdovanojami asmenys, kurie skatina verslininkų ir valstybės pareigūnų bendradarbiavimą, stiprina mūsų šalies ekonominę ir politinę galią.

„Verslo ambasadorius“ nominacija skiriama už aktyvų Lietuvos ir užsienio verslo partnerystės skatinimą. Šis apdovanojimas įteikiamas už Lietuvos ekonominių interesų atstovavimą, iniciatyvas stiprinant verslo ryšius su užsienio šalimis, aktyvią pagalbą ir paramą užmezgant ekonominį bendradarbiavimą su kitomis valstybėmis, organizuojant verslo misijas.

Garbingas apdovanojimas yra įteiktas šešiems asmenims – LR ambasadoriui JAV Žygimantui Pavilioniui, buvusiam LR ambasadoriui Azerbaidžane ir Turkmėnistane Kęstučiui Kudzmanui, „GetJar“ įkūrėjui ir vadovui Ilja Laursui, buvusiam ambasadoriui Rusijoje Antanui Vinkui, Vygaudui Ušackui, o pernai Verslo ambasadoriumi 2013 m. išrinktas Lietuvos ambasadorius Ukrainoje Petras Vaitiekūnas.

Kviečiame teikti kandidatus „Partnerystės lyderio 2014“ ir „Verslo ambasadoriaus 2014“ apdovanojimams iki vasario 17 d. el. paštu karolina@lvk.lt. (Teikiant kandidatus, prašome nurodyti nominanto vardą, pavardę, užimamas pareigas, argumentus, kodėl vertas šios nominacijos, ir teikiančio asmens rekvizitus.)

Panašūs įrašai