Lietuvos verslo konfederacija (LVK) tradiciškai renka labiausiai nusipelniusius verslui asmenis ir skelbia „Partnerystės lyderio“ ir „Verslo ambasadoriaus“ rinkimus. Apdovanojimai šiose nominacijose bus įteikti birželio mėn. 8 d. vyksiančiame LVK Kongrese. Ceremonijos metu organizacijai nusipelniusiems asmenims taip pat bus įteikti LVK „Garbės ženklai“. Jau šešioliktus metus organizuojami apdovanojimai teikiami asmenims, kurie savo darbu prisideda prie Lietuvos verslo skatinimo ir populiarinimo.

Nominacijas gali teikti įmonės, Lietuvos verslo organizacijos, valstybinės institucijos, kiti fiziniai ir juridiniai asmenys. Pasiūlytas nominacijas svarstys LVK prezidiumas.

„Partnerystės lyderio“ nominacija buvo įsteigta 2001 metais. Per 15 metų apdovanojimai buvo įteikti Lietuvos Respublikos prezidentams – Valdui Adamkui, Daliai Grybauskaitei ir Algirdui Brazauskui, profesoriui Vytautui Landsbergiui, ministrams – Dainiui Kreiviui ir Eligijui Masiuliui, premjerams Algirdui Butkevičiui ir Gediminui Kirkilui, Nepriklausomybės akto signatarui Bronislovui Lubiui ir kt.
Šia nominacija apdovanojami asmenys, kurie skatina verslininkų ir valstybės pareigūnų bendradarbiavimą, stiprina mūsų šalies ekonominę ir politinę galią.

„Verslo ambasadorius“ nominacija skiriama už aktyvų Lietuvos ir užsienio verslo partnerystės skatinimą. Šis apdovanojimas įteikiamas už Lietuvos ekonominių interesų atstovavimą, iniciatyvas stiprinant verslo ryšius su užsienio šalimis, aktyvią pagalbą ir paramą užmezgant ekonominį bendradarbiavimą su kitomis valstybėmis, organizuojant verslo misijas. Garbingas apdovanojimas yra įteiktas aštuoniems asmenims – buvusiam LR ambasadoriui JAV Žygimantui Pavilioniui, buvusiam LR ambasadoriui Azerbaidžane ir Turkmėnistane Kęstučiui Kudzmanui, „GetJar“ įkūrėjui ir vadovui Ilja Laursui, buvusiam ambasadoriui Rusijoje Antanui Vinkui, Vygaudui Ušackui ir kt.

Lietuvos verslo konfederacijos „Garbės ženklu“ už konkrečius nuopelnus gali būti apdovanojami LVK esami ar buvę prezidentai, viceprezidentai, garbės nariai ir garbės pirmininkai, prezidiumo nariai, komisijų pirmininkai ir nariai, verslo partneriai, valstybinių institucijų vadovai ir tarnautojai, Lietuvos politikai, užsienio šalių verslo organizacijų atstovai bei politikai. Šis apdovanojimas gali būti skirtas asmeniui, kuris pasižymėjo propaguojant LVK veiklą, kuriant teigiamą įvaizdį Lietuvos verslo visuomenėje ir už kitus nuopelnus.

Jūsų pasiūlymų dėl kandidatų laukiame el.p. karolina@lvk.lt iki kovo 22 d.
(Teikiant kandidatus, prašome nurodyti nominanto vardą, pavardę, užimamas pareigas, argumentus, kodėl vertas šios nominacijos ir teikiančio asmens rekvizitus)
Daugiau informacijos apie apdovanojimus rasite čia

Panašūs įrašai