Susitikimo su sveikatos apsaugos ministru Aurelijumi Veryga metu Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus teigė, kad verslas pozityviai vertina ketinimus mažinti alkoholio vartojimą, nes sveikesnė visuomenė yra bendras gėris. Tačiau dėl specializuotų parduotuvių, pasak jo, nėra aišku, kur ir kaip jos veiktų.

Lietuvos verslas pasigenda aiškumo apie Vyriausybės ketinimus steigti specializuotų alkoholo parduotuvių tinklą. Verslininkai sako, kad tokios parduotuvės Lietuvoje yra neįmanomos, tuo metu sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako šios idėjos neatsisakantis, o kaip ją įgyvendinti, bus toliau diskutuojama.

„Mes išgirdome iš ministro keletą dalykų. Išgirdome, kad Vyriausybė ir ministerija turi ambicingą planą sumažinti alkoholio vartojimą du kartus. Ministerijos pozicija yra aiški ir pasisakoma, kad būtų įvairiais būdais mažinamas pardavimo vietų skaičius. (…) Be jokios abejonės, mums aiškumo trūksta, nes yra įvairių idėjų, kaip tos specializuotos parduotuvės turi būti steigiamos“, – po susitikimo su A.Veryga antradienį žurnalistams sakė Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus.

Anot jo, taip pat daug neaiškumų kelia ministerijos planas mažinti alkoholio suvartojimą Lietuvoje.

„Priemonių planas turi būti aiškesnis ir konkretesnis. Prie abiejų projektų Seime dabar pateiktų rašoma, jog poveikio verslui nebus, bet mes matome, kad projektai neigiamų pasekmių verslui tikrai sukeltų. Būtų pajamų sumažėjimas ir mokesčių į biudžetą sumažėjimas“, – kalbėjo V.Sutkus.

Išsamiau BNS straipsnyje.

Panašūs įrašai