2017 m. vasario 21 d. Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) prezidentas Valdas Sutkus susitiko su Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas" pirmininke Kristina Krupavičiene ir valdybos nariu Ričardu Garuoliu. Susitikimo metu buvo aptarti galimi abiejų organizacijų glaudaus bendradarbiavimo klausimai.

LVK prezidentas pastebėjo, kad darbdavių požiūris į profesines sąjungas keičiasi, pastarosios vis dažniau yra laikomos socialinėmis partnerėmis, padedančiomis geriau žinoti darbuotojų poreikius, pašalinti vidines įtampas ir išvengti konfliktų darbe.

„Darbuotojai yra Lietuvos turtas, kurį reikia saugoti ir stengtis, kad iš Lietuvos žmonės neemigruotų, todėl mes visada pasisakydavome už atlyginimų didinimą bei minimalios algos kėlimą. Lietuvos verslo konfederacija mano, kad Lietuva turi tapti aukštą pridėtinę vertę kuriančių produktų ir aukštų atlyginimų šalimi. Todėl reikia stengtis sugrąžinti lietuvius iš užsienio bei pertvarkyti Lietuvos švietimo sistemą taip, kad ji ruoštų ne bedarbius ir emigrantus, o tokius specialistus, kurie reikalingi Lietuvos verslui", – sakė V. Sutkus.

LVK prezidentas pažadėjo paremti profesinės sąjungos siūlymus didinti skaidrumą ir mažinti „šešėlį", tame tarpe ir siūlymui uždrausti atlyginimų mokėjimą grynaisiais pinigais, nes yra atvejų, kai darbuotojai verčiami pasirašyti, kad gauna didesnį atlyginimą negu jam sumoka darbdavys.

Profesinės sąjungos pažadėjo palaikyti LVK veiksmus, siekiant reformuoti sustabarėjusią švietimo sistemą, nepajėgiančią paruošti Lietuvai reikiamų specialistų.

Panašūs įrašai