Valstybės valdomų įmonių komercinės veiklos padaliniai turėtų būti parduoti privačiam kapitalui bei sudarytos vienodos sąlygos visoms įmonėms naudotis valstybės valdoma infrastruktūra. Taip teigia Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) prezidentas Valdas Sutkus.

„Valstybė nei tiesiogiai, nei per savo valdomas akcines bendroves neturėtų užsiimti verslu, kadangi viena iš valstybės funkcijų yra verslo sąlygų reguliavimas, taip pat – juridinių ginčų tarp verslo subjektų nagrinėjimas bei sprendimų priėmimas“, – Lietuvos žinioms“ sakė LVK prezidentas. Jo nuomone, valstybė neturi konkuruoti su verslu per savo valdomas įmones, teikdama joms paramą konkurencinėje kovoje.

Taip jis komentavo Vyriausybės pastangas įpareigoti valstybės įmonėms siekti pelno ir konkuruoti su privačiomis bendrovėmis teikiant panašaus pobūdžio paslaugas, nepaisant to, kad šios įmonės naudojasi ES parama ir kitais valstybės pagalbos mechanizmais, o panašias paslaugas rinkoje teikia privačios bendrovės.

„Užsiimdama verslu, valstybė pati reguliuoja savo veiklą ir čia yra akivaizdus interesų konfliktas. Juk „niekas neturi būti teisėju savo paties byloje“, – teigė V. Sutkus.


Daugiau skaitykite: http://lzinios.lt/lzinios/Ekonomika/valstybes-imones-vaziuoja-buldozeriu-per-privatu-versla/240084

Panašūs įrašai