Kovo 16 d., Londone, The Lawyer European awards 2017 apdovanojimuose Eugenija Sutkienė buvo paskelbta Europos metų vadovaujančia partnere. E. Sutkienė vadovauja lyderiaujančiai advokatų kontorai Baltijos šalyse TARK GRUNTE SUTKIENE, o komercinės teisės srityje vadovaujantį darbą dirba jau daugiau kaip 30 metų. Tai pirmas kartas, kai Europos metų vadovaujančio partnerio apdovanojimas skiriamas atstovei iš Baltijos šalių.

„Esu labai maloniai nustebinta šiuo įvertinimu. Tai didžiulis mano pastangų pripažinimas, savotiškas teisinės karjeros „Oskaras““, – teigia Eugenija Sutkienė, kurios vadovaujama advokatų kontora TARK GRUNTE SUTKIENE kasmet tarptautinių teisės žinynų reitinguojama tarp stipriausių Baltijos šalyse.

Paklausta, kas padėjo pasiekti šį apdovanojimą, E. Sutkienė įvardina stiprią ir profesionalią komandą. „Už apdovanojimą esu dėkinga savo komandai tiek Lietuvoje, tiek Baltijos šalyse, nes jį gavau tik jos profesionalumo, iniciatyvos ir atsidavimo dėka. Kiti svarbūs veiksniai – tai vadovavimo grindimas ilgalaike vizija, misija ir vertybėmis. Tai padėjo užtikrinti mūsų kontoros tvarią plėtrą ir lyderiaujančias pozicijas Baltijos šalių komercinės teisės rinkoje.“ 

Įmonių teisės metų sandoris – antras Europoje

TARK GRUNTE SUTKIENE buvo labai arti ir kito išskirtinio apdovanojimo – geriausio įmonių teisės sandorio. Šioje kategorijoje buvo nominuotas kontoros vykdytas AB „CITY SERVICE“ konsultavimas dėl Europos bendrovės (Societas Europaea) steigimo, jos įtraukimo į Varšuvos vertybinių popierių biržą ir išbraukimo iš „NASDAQ OMX Vilnius“ biržos sąrašų. Pasak komisijos, šis sandoris savo sudėtingumu ir reikšme rimtai konkuravo su šioje kategorijoje laimėjusios advokatų kontoros A&L Goodbody (Jungtinė Karalystė) sandoriu, ir tik nedideliu skirtumu liko antroje vietoje.

Advokatų kontora TARK GRUNTE SUTKIENE 2016 m. taip pat dalyvavo tokiuose išskirtiniuose projektuose, kaip banko „Swedbank“ konsultavimas įsigyjant AS „Danske Bank“ mažmeninės bankininkystės verslą, banko „Snoras“ konsultavimas parduodant paskolų portfelį „Deutsche Bank“ atstovaujamam konsorciumui; AB „Klaipėdos nafta“ konsultavimas vykdant suskystintų gamtinių dujų terminalo projektą, kuris užtikrino Lietuvai alternatyvų dujų tiekimą ir nepriklausomybę nuo „Gazprom“, bei atstovavimas Lietuvai arbitraže su „Gazprom“, kuriame ginčo suma sudarė 1,4 mlrd. EUR.

„The Lawyer European awards“ apdovanojimai teikiami aštuntus metus iš eilės. „The Lawyer“ yra prestižinis specializuotas tarptautinis leidinys, skirtas teisinei rinkai ir pirmasis įsteigęs apdovanojimus, kuriais siekiama įvertinti Europos advokatų kontorų ir vadovų profesionalumą. Laimėtojus renka komisija, sudaryta iš tarptautinių advokatų kontorų vadovaujančių partnerių bei didelių tarptautinių korporacijų teisės vadovų.

Panašūs įrašai