Švedijos žiniasklaidos koncerno „Modern Times Group“ (MTG) verslas Baltijos šalyse, įskaitant Lietuvos TV3 televizijos grupę, parduotas už gerą kainą, sako Lietuvos verslo konfederacijos Mokesčių komisijos pirmininkas.

„Tai buvo labai geras sandoris, nes 12 EBIT rodo, kad buvę savininkai pardavė tikrai gera kaina, o iš kitos pusės pirkėjas, matosi, tikrai norėjo įgyvendinti šį sandorį ir mokėjo solidų EBIT skaičių. Tai nebuvo ėjimas per rinką ir pigaus daikto nusipirkimas. Tai buvo tikslingas pirkimas. Finansiškai žiūrint, buvo pasiūlyta gera kaina ir ji buvo sumokėta“, – BNS sakė Marius Dubnikovas.

MTG 100 proc. Baltijos šalių verslo pasaulinei fondų valdymo bendrovei „Providence Equity Partners“ pardavė už 115 mln. eurų, arba už 2016 metų 12 veiklos pelnų (EBIT).

Pasak M.Dubnikovo, svarbu, ar bendrovės EBIT rodiklis nėra istoriškai labai svyruojantis, nes tai galėtų keisti kainos vertinimą.

„Reikėtų pasižiūrėti dar vieną dalyką, kiek tą EBIT yra stabili. Ar tai įprastas rezultatas. Galbūt 2016 metais rezultatas buvo sumažėjęs dėl kažkokių priežasčių. Šioje vietoje gali būti slidu. Reikia žiūrėti į ilgametį rezultatą, kiek jis yra svyruojantis, ir nuo to gali vertinimas kisti“, – kalbėjo M.Dubnikovas.

Išsamiau BNS 

Panašūs įrašai