Lietuvos verslo konfederacijoje šią savaitę lankėsi Lietuvos garbės konsulas Kirgizijoje Stanislovas Vidugiris.

„Rengiantis šiais metais Vilniuje įvyksiančiam Lietuvos garbės konsulų suvažiavimui, tai gera proga aptarti aktualiausius dvišalio ekonominio bendradarbiavimo klausimus. Šiuo metų vykstantys politinio persitvarkymo procesai Kirgizijoje skatina ir verslo bendruomenę atidžiau juos sekti, išnaudoti progą ekonominio bendradarbiavimo iniciatyvoms, būtiniausių socialinių-ekonominių poreikių šioje šalyje prognozavimui ir savalaikiam pasiūlymų teikimui šios šalies verslo partneriams“, – akcentavo Lietuvos verslo konfederacijos generalinis direktorius Algimantas Akstinas.
Stanislovas Vidugiris susitikimo metu pabrėžė, jog labai svarbu užmegzti kontaktus ne tik su šalies centrinės valdžios institucijomis, ar verslo asociacijomis, bet ir su regionų vykdomosios valdžios institucijomis bei konkrečiais pareigūnais, kurie šiame valdžios transformacijos periode įgauna vis svarbesnį vaidmenį.

Susitikimo metu buvo aptarta ir kita labai svarbi kultūrinio–ekonominio bendradarbiavimo aktualija – Kirgizijos teritorijoje esančių  Tian Šanio kalnų viršūnių,  turinčių Lietuviškus vardus, oficialaus įteisinimo klausimas. Todėl šiame susitikime su S.Vidugiriu dalyvavo ir Lietuvos alpinizmo asociacijos prezidentė, Vilniaus keliautojų klubo pirmininkas bei  kiti žinomi Lietuvos  alpinizmo meistrai. Tikimasi, kad koordinuotomis verslo, diplomatų ir kitų sričių atstovų pastangomis šių bendrų ir svarbių kultūrinio – ekonominio bendradarbiavimo klausimų sprendimas duos gerų ir laukiamų rezultatų.

Balandžio mėnesį į Lietuvą USAID projekto rėmuose planuoja atvykti 50-ties verslininkų delegacija iš 5 Centrinės Azijos šalių, tarp kurių bus ir 5 verslo atstovai iš Kirgizijos – žemės ūkio, maisto pramonės ir transporto sektorių atstovai.

Panašūs įrašai