2019 m. sukanka šimtas metų, kai buvo įkurti verslo interesams atstovaujantys Tarptautiniai prekybos rūmai (angl. – ICC, International Chamber of Commerce). ICC šiandien vienija verslininkus iš daugiau nei 130-ies pasaulio šalių, o savo nacionalinius komitetus turi 95 valstybėse. Kartu su ICC sukaktį švenčia ir Lietuvos verslo konfederacija (LVK). Šiemet didžiausia paslaugų, aukštųjų technologijų ir prekybos įmones vienijanti konfederacija minės 25 veiklos metų jubiliejų.

„Šimtas metų pasaulio ekonomikoje ir verslo istorijoje yra tikra ilgas laikas per kurį pasaulis pasikeitė neatpažįstamai. ICC visą laiką buvo daugybės globalių verslo procesų dalimi, jos nariai ne tik stebėjo, kaip keitėsi pasaulis, bet ir prisidėjo prie jo kaitos, skanindami ekonominį šalių augimą bei stabilumą. Pagrindinė ICC misija – verslas be sienų šiais laikais, matant sparčiai besikeičiančią geopolitinę situaciją, augančias įtampas ir prognozuojant prekybos karus vėl suskamba neįtikėtinai aktualiai“, – sako LVK generalinis direktorius Andrius Nikitinas.
Pasak jo, ypač dinamiški buvo ir LVK gyvavimo metai, o lyginant verslo situaciją tuomet, kai konfederacija pradėjo savo veiklą, ir tai, kaip verslo sektorius šalyje atrodo dabar, matyti milžiniškas progresas.
„Per šį laikotarpį atstovaudami paslaugų, prekybos ir aukštųjų technologijų verslo interesams pasiekėme tikrai daug, išgyvenome intensyvios kaitos laiką, keitėsi ir įstatyminė bazė, ir veiklos aplinka. Tačiau tai ne riba, kiekvienais metais keliame sau vis didesnius tikslus, norėdami augti kartu su Lietuvos verslininkais. Ateityje planuojame dar daugiau verslo misijų į užsienio šalis, siekdami didinti eksporto ir globalumo galimybes, taip pat, tikime, kad pavyks intensyvinti ir puoselėti dialogą tarp valdžios ir verslo institucijų“, – pabrėžė A. Nikitinas.
LVK – didžiausia paslaugų, prekybos ir aukštųjų technologijų įmones vienijanti verslo organizacija Lietuvoje. Ji yra Tarptautinių prekybos rūmų (International Chamber of Commerce – ICC) oficiali atstovė ir dalyvauja Pasaulio rūmų federacijos (World Chamber Federation) veikloje. Šiuo metu Lietuvos verslo konfederacija atstovauja daugiau kaip 3,5 tūkst. Lietuvos bendrovių.

Panašūs įrašai