Lietuvos verslo konfederacijos vienijama verslo bendruomenė pradeda susitikimus su kandidatais į šalies prezidentus. Pirmasis susitikimas įvyko su šiuo metu visuomenės nuomonės apklausose pirmaujančiu kandidatu Gitanu Nausėda.
„LVK kaip didžiausia šalyje paslaugų, prekybos ir aukštųjų technologijų verslo interesams atstovaujanti organizacija yra atvira visiems kandidatams ir diskusijoms, kuriose norėtume išgirsti kandidatų programas, jų požiūrį į valstybės valdymą, verslo aplinkos gerinimą, konkurencingumo didinimą, inovacijas ir kitus verslui aktualius klausimus“, – pažymėjo V. Sutkus.
Susitikimo metu G. Nausėda pastebėjo, kad šiuo metu gyvename neramioje ekonominėje aplinkoje: verslo sektorius Lietuvoje ir pasaulyje patiria iššūkių. Jis išreiškė palaikymą tik saugiems energetikos šaltiniams bei santykių su ekonomiškai tvariomis valstybėmis stiprinimui.
„ Prezidento institucija turi būti atvira verslo sektoriui ir reikšti palaikymą skaidriai, atsakingai dirbantiems darbo vietų kūrėjams, kuriantiems pridėtinę vertę šaliai“, – sakė G. Nausėda.
Sutkus pabrėžė, kad iš politikų verslo bendruomenė tikisi atsakomybės ir deramo dėmesio verslo sektoriui.
„Verslo bendruomenė tikisi atsakingo požiūrio į mokestinę politiką, palaikymo kuriant verslo santykius su tarptautiniais partneriais ir atvirumo diskusijoms dėl verslo reguliavimo valstybiniu lygmeniu. Svarbiausia, kad tai vyktų ne tik prieš rinkimus, bet ir po jų. Kitaip tariant, sprendimai, liečiantys verslo sektorių, nacionalinėse institucijose, o juolab vienoje aukščiausių – prezidentūroje – turėtų būti priimami išgirdus ir verslo bendruomenės poziciją“, – reziumavo LVK prezidentas.

Panašūs įrašai