Įvyko jau penktoji Lietuvos verslo konfederacijos organizuota verslo misija į Jungtinius Arabų Emyratus. Dubajuje viešėję ir su vietos verslu kontaktus užmezgę Lietuvos verslininkai parsivežė vertingų patirčių ir įspūdžių, padėsiančių plėsti verslą tėvynėje bei megzti ryšius už jos ribų. Kartu su misija vyko ir LR žemės ūkio ministras Giedrius Surplys, JAE susitikęs su oficialiais šalies pareigūnais.
Kartu su verslininkais į Lietuvos verslo konfederacijos organizuotą verslo misiją vykęs Žemės ūkio ministras G. Surplys vizito metu susitiko su JAE klimato kaitos ir aplinkos ministru, atsakingu už žemės ūkį, dr. Thani bin Ahmed Al Zeyoudi ir Dubajaus verslo ir pramonės rūmų pirmininku Majid Saif Al Ghurair.
LVK organizuotų susitikimų metu su JAE pareigūnais, ministras išsiaiškino, kad šios šalies atstovai aktyviai domisi Lietuvos rinka, ypač – ekologiška, aukštos kokybės produkcija, grūdais.
Ministrai aptarė lietuvių pasiūlymą su vietos bendruomene Dubajuje surengti „Lietuvos dienas“.
„Kartu su vietine lietuvių bendruomene surengtos „Lietuvos dienos“ Dubajuje būtų puiki galimybė ne tik mūsų šalies verslui, bet ir kultūrai“, – idėją pasiūlė ministras G. Surplys.
Misijos metu vyko didžiausia pasaulyje tarptautinė maisto ir gėrimų paroda „Gulfood“, kuri  dalyviams suteikė galimybę susipažinti su įvairiausių šalių produktais bei įvertinti savo, Lietuvoje gaminamos produkcijos kokybę bei konkurencingumą.
Lietuvos verslo konfederacijos delegaciją sudarė 20 įmonių, kurios įžvelgia tokio pobūdžio vizitų naudą.
UAB „Varėnos pienelis“ direktorė Jolanta Kuzminienė į tokią verslo misiją vyko jau trečią kartą. Ji pažymėjo, kad misijos metu aplankyta tarptautinė maisto prekių paroda „Gulfood“ vadovei atvėrė ne vieną galimybę.
„Ne kartą galvojome dalyvauti šioje maisto parodoje su savo įmonės stendu, tačiau apsilankę parodoje pamatėme, kad mūsų įmonei tai daryti nebūtų tikslinga, nes prekiaujame tik vienos grupės maisto prekėmis. Tačiau galimybių tiekti savo gaminamus produktus į šią šalį matome. Panašių prekių yra parduotuvių lentynose, kainos konkurencingos“, – teigia įmonės direktorė.
Įmonės vadovė sako, kad jau turi realių verslo planų, susijusių su plėtra Jungtiniuose Arabų Emyratuose.
„Bandysiu kooperuotis su kitais tiekėjais ir prie jų siūlomo prekių asortimento prijungti savas. Taip pat ieškosiu distributorių, kurie įveža į šalį šaldytus maisto produktus“, – sako J. Kuzminienė.
Įmonei UAB „Crustum“ priklausančios kepyklėlės vadovė Ramunė Grigienė taip pat ne pirmą kartą vyko į verslo misiją. Jai pavyko užmegzti naudingų kontaktų su tikimybe ateityje vystyti ilgalaikes partnerystes.
„Tokio pobūdžio verslo misijos ir renginiai naudingi įmonėms, ieškančioms naujų idėjų vystant savo verslą, norinčioms plėsti veiklą kitose rinkose, ieškant partnerių ir investuotojų“, – įžvalgomis dalijasi kepyklėlės vadovė.
Lietuvos verslo konfederacija įgyvendina projektą „LVK: Lietuvos įmonių tarptautinio bendradarbiavimo galimybių vystymas“ finansuojamą pagal 2014-2020 metų Europos Sąjungos struktūrinių fondų investicijų veiksmų programos 3 prioriteto „Smulkiojo ir vidutinio verslo konkurencingumo skatinimas“ priemonę Nr. 03.2.1-LVPA-K-801 „Naujos galimybės LT“.

Panašūs įrašai