Į regionų plėtros planus tvirtinančių Regionų plėtros tarybų sudėtį įtraukus Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) atstovus tikimasi, jog jie padės gerinti verslo aplinką šiuo metu sparčiai tuštėjančiose vietovėse ir taip sukurs patrauklesnes sąlygas likti gyventi mažesniuose šalies miesteliuose ir kaimuose.

Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministro 2019 m. liepos 30 d. įsakymu Nr. 1V-688 „Dėl regionų plėtros tarybų sudėčių patvirtinimo“ iš viso į Regionų plėtros tarybas paskirta 14 LVK atstovų.

„Mes labai daug kalbame apie emigraciją, bet kai tvirtinami regionų plėtros projektai, dažnai laimi siūlantys tvarkyti aplinką, o ne tokie, kurie gerintų verslui reikalingą infrastruktūrą, skatintų kurti naujas bei naujas darbo vietas. O juk viena svarbiausių paskatų likti gyventi tėviškėje yra galimybė dirbti ir uždirbti, konkuruoti vidaus ir tarptautinėje rinkoje. Neabejojame, kad LVK deleguoti atstovai sustiprins šią liniją ir prisidės, kad regionai būtų patogūs ne tik turistams, bet ir vietos gyventojams, vietiniams verslams“, – sako Vilniaus regiono plėtros taryboje darbą tęsiantis LVK prezidentas Valdas Sutkus.

Vilniaus regiono plėtros taryboje be V.Sutkaus taip pat darbuosis UAB „Ferox Baltic“ akcininkas Evaldas Damanauskas, Kauno regiono plėtros taryboje – LVK mokesčių komisijos pirmininkas Marius Dubnikovas bei „Bendrųjų statybos projektų“ direktoriaus pavaduotojas Gintaras Marazas, Klaipėdoje – Klaipėdos LEZ valdymo bendrovės generalinis direktorius Eimantas Kiudulas, Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacijos vykdantysis direktorius Harold Kovs bei UAB „Centrinis Klaipėdos terminalas“ generalinis direktorius Karolis Grigalauskas.

Šiaulių regiono plėtros taryboje LVK atstovaus  UAB „Art21“ produkto plėtros ir vystymo vadovė Kristina Šermukšnytė-Alešiūnienė ir Šiaulių banko administracijos vadovo pavaduotoja Daiva Šorienė, Alytuje – UAB „Birštono mineraliniai vandenys ir Ko“ direktorė Aistė Pranckuvienė, Marijampolės regiono plėtros taryboje darbuosis Regionų verslo plėtros asociacijos prezidentas Vaidas Šalaševičius, Tauragės – Tauragės apskrities verslininkų asociacijos pirmininkė Giedrė Stulginskienė, Telšių – „Orlen Lietuva“ atstovė spaudai Kristina Gendvilė, o Utenos – Lietuvos kaimo turizmo asociacijos tarybos pirmininkas Vytis Štelbys.

Regionų plėtros tarybos tvirtina konkrečių regionų plėtros planus, atrenka projektus, skirtus šiems planams įgyvendinti. Regionų infrastruktūros projektai finansuojami iš valstybės biudžeto, Europos Sąjungos investicinių fondų lėšų.

Regiono plėtros taryba sudaroma iš regiono savivaldybių merų, deleguotų savivaldybių tarybų narių, Vyriausybės paskirto asmens ir socialinių ir ekonominių partnerių atstovų. Sprendimai priimami šių tarybų narių balsų dauguma.

Panašūs įrašai