Užimtumo tarnybos direktorė L. Valalytė pašalino Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) atstovus šmeižusį įrašą socialiniame tinkle „Facebook“ bei kreipėsi į žiniasklaidos portalus su prašymu pašalinti dalykinę reputaciją pažeidžiančią informaciją, kurią ji pati pateikė. Savo ruožtu LVK atsiėmė ieškinį ir nebereikalaus neturtinės žalos atlyginimo.

„Mums svarbiausia buvo apginti savo dalykinę reputaciją. Tai padarius, tolesnis bylinėjimas dėl finansinio žalos atlyginimo tiesiog dar ilgiau užsitęstų ir apkrautų teismus pertekliniu darbu. Savo energiją nukreipsime pozityviai veiklai gerindami verslo sąlygas Lietuvoje, kas prisidės prie geresnės situacijos visoje šalyje. Šis teismo procesas tebus pamoka, kad su dialogo ir optimalių sprendimų ieškančiomis organizacijomis reikia kalbėtis, argumentuotą kritiką pasistengti išgirsti, o ne švaistytis nepagrįstais kaltinimais“, – sako LVK prezidentas Valdas Sutkus.

ĮVilniaus miesto apylinkės teismą dėl asmenų garbės, orumo ir dalykinės reputacijos pažeidimo bei neturtinės žalos atlyginimo LVK kreipėsi daugiau kaip prieš metus, po to kai žiniasklaidoje pasirodė Užimtumo tarnybos (buvusios Darbo biržos) vadovės L. Valalytės teiginiai, neva jos konkrečiai neįvardinti LVK atstovai spaudė ją surasti milijoną eurų konfederacijos vykdomiems projektams ir grasino, kad priešingu atveju ji neteksianti pareigų.

„Mūsų nuomone, tai buvo tiesiog neadekvatus atsakas į skaičiais ir faktais pagrįstą kritiką dėl Darbo biržos veiklos trūkumų. Pavyzdžiui, ši įstaiga su asignavimus skirstančiomis institucijomis pasirašė daugybę milijoninių verčių sutarčių dėl iš Europos Sąjungos fondų finansuojamų projektų keleriems metams. Tačiau visų projektų vienintelė vykdytoja buvo pati Darbo birža, o partneriai – jos teritoriniai padaliniai. Keisčiausia, kad nebuvo pasitelktos nei darbdavių organizacijos, nei profesinės sąjungos, nors šie projektai buvo skirti darbuotojų perkvalifikavimui, nedarbo mažinimui. Šie projektai buvo atitrūkę nuo realaus gyvenimo, todėl finale jie nebuvo sėkmingi. Tokie akivaizdūs darbo trūkumai, o ne mistiniai reikalaujami milijonai, ir buvo mūsų kritikos esmė. Nutylėti šių faktų tiesiog nebuvo įmanoma“, – pabrėžė V. Sutkus.

Pasak Valdo Sutkaus, LVK ir toliau ketina reikšti principinę poziciją visais verslo reguliavimo ir verslo aplinkos klausimais, atstovaudama verslo bendruomenės interesams.

„Efektyvesnė Užimtumo tarnybos veikla verslo bendruomenei yra labai svarbi. Norisi tikėtis, kad ateityje nepagrįstų kaltinimų pavyks išvengti ir vyks konstruktyvus dialogas“, – pabrėžė LVK prezidentas V. Sutkus.

Panašūs įrašai