Įsibėgėjo jaunimo verslumo mokymų ciklas „Creazone Reinvent“. Jo metu pasisemti žinių tenka ne tik būsimiesiems verslininkams, bet ir jų mentoriams, kurie turės jaunuoliams padėti tolesniame kelyje.

Tradicine tapusi Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) puoselėjama verslumo skatinimo iniciatyva „Creazone Reinvent“ yra skirta ieškoti tarp jaunimo nenugludintų verslo perlų. Jiems padeda mentoriai, tarp kurių yra nemažai patyrusių verslininkų, galinčių perteikti savo patirtį bei įgūdžius.

Pasak LVK prezidento Valdo Sutkaus, verslininkai, kurie siekia savo patirtį perduoti jaunimui, yra pavyzdys kitiems.

„Jaunuoliams gimsta daug gražių idėjų, tačiau paversti jas produktais ar paslaugomis, kurios neštų realias pajamas ir kurtų pridėtinę vertę, nėra lengva. Šiuo atveju „verslo vilkų“ patirtis jiems yra neįkainojama, todėl mes visuomet raginame verslininkus dalytis žiniomis, įgūdžiais ar net klaidomis. Jeigu mentorius net ir užaugins sau būsimą konkurentą, tai visiems tik į naudą, nes konkurencija yra verslo ir ekonomikos variklis“, – sako LVK prezidentas V. Sutkus.

Tačiau ir patiems mokytojams tenka deramai pasirengti susitikimams su jaunimo verslo komandomis. Tam buvo rengiami mentorystės mokymai, kuriuose dalyvavo 15 atstovų iš Lietuvos ir Latvijos.

Kaip pasakoja viena „Creazone Reinvent“ lektorių, bendrovės „Person Premier“ konsultantė Danguolė Kraskauskienė, dalis šių mokymų dalyvių jau turėjo mentorystės patirties. Tokiems buvo svarbiausi klausimai, ką galima sužinoti ir patobulinti, kad darbas vyktų dar sklandžiau.

„Taip pat susirinko nemažai verslą turinčių ar turėjusių žmonių, kurie yra visiški šios srities praktikai, galintys įkvėpti jaunimą, padėti išvengti klaidų. Jie labai domėjosi, kaip žmogų galima motyvuoti, kad jis pajustų verslo pašaukimą. Aišku, kiekvienas mentorius nori surinkti tokią komandą, kuri nugalėtų“, – sako D. Kraskauskienė.

„Creazone Reinvent“ geriausių komandų laukia 1000 eurų prizas idėjos prototipui kurti, IT projektų mokymai, stažuotės JAV, Izraelyje, Singapūre, Europoje, prisistatymas verslo angelų forume „Litban“ bei vakarienė su žinomu verslininku Vladu Lašu.

Tarptautinis Lietuvos ir Latvijos projektas „Creazone Reinvent“ skirtas 18-29 metų žmonėms, kurie skatinami kartu auginti kūrybingas idėjas – nuo socialiai atsakingo verslo iki technologinių inovacijų. Pernai „Creazone Reinvent“ mokymai padėjo suburti 6 komandas, iš kurių dvi jau įkūrė naujas verslo įmones.

Artimiausias projekto renginys – tarptautinė verslumo stovykla „Team UP“: 2019 m. gruodžio 4-8 d. Panevėžio raj. Bistrampolio dvare.

Panašūs įrašai