Š. m. lapkričio 11-17 d. Lietuvos verslo konfederacija organizavo verslo misiją Japonijoje, kurios tikslas buvo prisidėti prie Lietuvos ir Japonijos ekonominių santykių plėtros stiprinant Lietuvos įmonių paslaugų ir prekių eksportą į Japoniją. Vizito metu buvo siekiama paskatinti naujas šių šalių tarptautinio bendradarbiavimo iniciatyvas, kurios taip pat prisidėtų ir prie Japonijos investicijų Lietuvoje pritraukimo.

Šį kartą Lietuvos verslo delegacijos atstovai iš 33 verslo konsultavimo, transporto logistikos, statybos, dizaino, baldų ir medžio gamybos įmonių turėjo galimybę sudalyvauti Tokijuje vykusioje interjero dizaino parodoje „JAPANTEX 2019“. Paroda kasmet pritraukia daugiau nei penkiasdešimt tūkstančių lankytojų, verslininkų bei interjero dizaino meistrų, kurie nepraleidžia galimybės susipažinti su naujausiomis namų įrengimo ir dekoravimo bei šių produktų gamybos tendencijomis. Be kasdien mūsų buityje naudojamų daiktų bei priemonių, dalyviai taip pat susipažino su tarptautinių kompanijų pristatytomis naujausiomis parduotuvių ir verslo patalpų įrengimo technologijomis bei turėjo galimybę susipažinti tarpusavyje ir užmegzti naudingus ryšius.

Japonijoje vykdyto vizito metu įmonių atstovai kartu su LR ambasados Japonijoje atstovais turėjo galimybę susitikti su verslą atstovaujančių tarptautinių prekybos rūmų ICC Japan bei dviejų didžiausių statybos įmonių: „Shimizu corporation“ ir „Obayashi Corporation“ vadovais.

Delegacijos susitikimo su „Shimizu Corporation“ atstovais metu dalyvius sveikino ir pranešimus jiems skaitė įmonės vadovai iš architektūros, gamybos technologijų bei jūrų plėtros projektų departamentų. „Shimizu Corporation“ yra architektūros, civilinės inžinerijos ir generalinių rangovų įmonė, kurios metiniai pardavimai siekia apie 15 milijardų JAV dolerių. Įmonė plačiai pripažįstama kaip viena iš penkių geriausių rangovų Japonijoje bei yra tarp 20 geriausių pasaulyje. Parodos dalyviams buvo pristatoma pagrindinė informacija apie sėkmingą įmonės plėtrą bei iniciatyvas („Shimizu Smart Site“, „Green Float“), kurios prisideda prie tvarių bei ekologiškų  inžinerinių sprendimų vystymo.

Susitikime su „Obayashi Corporation“ svečius iš Lietuvos pasitiko įmonės direktorius ir Lietuvos Respublikos garbės konsulo pareigas Japonijoje einantis Takeo Obayashi. Svetingai sutiktiems Lietuvos verslo delegacijos atstovams buvo pristatyta ne tik geroji įmonės patirtis, bet ir sėkmingai realizuojami atsinaujinančią energiją skatinantys pastatų statybos ir inžinerijos sprendimai. „Obayashi Corporation“ yra viena iš pagrindinių Japonijos statybų bendrovių. Ji dar 2018 m. užėmė 15 vietą tarp 250 geriausių rangovų pasaulyje. Įmonė aktyviai veikia ne tik Japonijoje, bet ir kitose pasaulio šalyse, ypač Pietryčių Azijoje ir Australijoje, taip pat JAV ir Europoje. Dėl sėkmingo veikimo konsoliduotos įmonės pajamos, gautos iš Šiaurės Amerikos operacijų, viršija 1,2 milijardo JAV dolerių, todėl šios įmonės veikla bei sėkminga patirtis tapo puikiu pavydžiu bei įkvėpimu visiems delegacijos atstovams, ypač iš statybos ar architektūros sektoriaus.

Lietuvos verslo konfederacija įgyvendina projektus „LVK: Lietuvos įmonių tarptautinio bendradarbiavimo galimybių vystymas“ bei „Kūrybinių industrijų kelias eksporto link“, finansuojamus pagal 2014-2020 metų Europos Sąjungos struktūrinių fondų investicijų veiksmų programos 3 prioriteto „Smulkiojo ir vidutinio verslo konkurencingumo skatinimas“ priemonę Nr. 03.2.1-LVPA-K-801 „Naujos galimybės LT“.

Panašūs įrašai