Įvyko jau trečiasis jaunimo verslumo mokymų ciklo „Creazone Reinvent“ renginys – verslumo stovykla „Team UP“. Stovyklos kulminacija tapo tarptautinis verslo idėjų konkursas, kuriame nugalėtojų titulą laimėjo lietuvių komanda.

Tradicinė Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) puoselėjama verslumo skatinimo iniciatyva „Creazone Reinvent“ yra skirta potencialiems verslininkams, kuriems patyrę lektoriai ir mentoriai padeda atrasti kelią į savo verslo pradžią. Tarp projekto mentorių yra tiek patyrusių verslininkų, tiek aukštųjų mokyklų atstovų, projekto dalyviams patariančių, kaip tradicinius verslo modelius sujungti su šiuolaikiškomis idėjomis.

„Tokie renginiai padeda užmegzti dialogą tarp verslininkų ir jaunosios kartos, keičiantis patirtimi ir naujomis idėjomis. Mano manymu, Lietuvoje turėtume skirti kur kas daugiau dėmesio jaunų žmonių verslumo puoselėjimui – juk esame kūrybiška tauta, tiesiog dar neturime gilių verslo kūrimo tradicijų ir stokojame žinių, kaip tai daryti. Mūsų globojama iniciatyva skirta tam, kad jaunajai kartai suteiktume daugiau kompetencijų ir vienu žingsniu priartėtume prie tikslo tapti verslių žmonių šalimi“, – teigia LVK prezidentas Valdas Sutkus.

2019 metų gruodžio mėn. vykusi „Team Up“ stovykla yra trečiasis projekto „Creazone Reinvent“ etapas. Bistrampolio dvare iš Lietuvos ir Latvijos susirinkę dalyviai susibūrė į 8 komandas ir penkias dienas praleido vystydami savo verslo idėjas, o konsultacijų sesijų metu diskutavo su verslininkais bei akademikais. Stovykloje dalyvavo 32 dalyviai: 21 – iš Lietuvos ir 11 – iš Latvijos.  

Pasak „Creazone Reinvent“ lektorės, įmonės „Person Premier“ konsultantės Danguolės Kraskauskienės, šis projekto etapas išsiskyrė praktikos gausa, o dalyviai ankstesniuose projekto etapuose sukauptas žinias panaudojo kurdami verslo idėjas. Pasak lektorės, komandos pajuto tikro darbo ritmą ir geriau suprato atsakomybių paskirstymą atsižvelgiant į kiekvieno nario gebėjimus bei kompetencijas.

Penktąją stovyklos dieną įvyko verslo idėjų konkursas, kurį laimėjo Lietuvos komanda „Neuroena“. Komanda sukūrė elastingo kostiumo cerebriniu paralyžiumi sergantiems žmonėms idėją. Šis kostiumas turėtų pašalinti anomalijas siųsdamas raumenims impulsą.

„Ši idėja buvo labai prasminga, nes komandos nariai išties įsigilino į cerebriniu paralyžiumi sergančių žmonių problematiką. Komandai geriau suprasti šią problemą padėjo tai, kad vienas jos narys serga cerebriniu paralyžiumi, tad jis puikiai supranta, kokių poreikių turi tokios ligos kamuojami žmonės bei kaip pagerinti jų gyvenimo kokybę. Ši verslo idėja įkvėpė ir kitas projekto komandas. Konkurso finalas buvo toks profesionalus, kad verslininkai komandų net klausė, ar šie jau ir prototipus savo verslo idėjoms yra sukūrę bei būtų galima pradėti gamybą“, – pasakojo D. Kraskauskienė.

„Creazone Reinvent“ geriausių komandų laukia 1000 eurų prizas idėjos prototipui kurti, IT projektų mokymai, stažuotės JAV, Izraelyje, Singapūre, Europoje, prisistatymas verslo angelų forume „Litban“ bei vakarienė su žinomu verslininku Vladu Lašu.

Tarptautinis Lietuvos ir Latvijos projektas „Creazone Reinvent“ skirtas 18-29 metų žmonėms, kurie skatinami kartu auginti kūrybingas idėjas – nuo socialiai atsakingo verslo iki technologinių inovacijų. Pernai „Creazone Reinvent“ mokymai padėjo suburti 6 komandas, iš kurių dvi jau įkūrė naujas verslo įmones.

Panašūs įrašai