Lietuvos verslo konfederacija (LVK) imasi aktyvaus bendradarbiavimo su Lietuvos Medikų Sąjūdžiu (LMS).  Lietuvos medikams kovoje su koronaviruso pandemija labai trūksta būtiniausių, individualių apsaugos priemonių, todėl pradėtas intensyvus paramos rinkimas joms įsigyti. Šiuo metu Lietuvoje labiausiai reikia apsauginių kostiumų, apsauginių akinių, avalynės apdangalų, respiratorių.

LVK Prezidentas Valdas Sutkus jau paragino organizacijos narius bei kviečia visas šalies įmones ir asociacijas prisidėti įsigyjant ir pristatant būtiniausias individualias apsaugos priemones, reikalingas Lietuvos medikams kovoje su koronaviruso pandemija.

Prisidėti prie paramos galima pervedant pinigus į LMS atsiskaitomąją sąskaitą.

„Akivaizdžiai matome problemas su kuriomis  šiandien susiduria mūsų šalies medikai. Tik sutelkę jėgas turime galimybę operatyviai ir maksimaliai sumažinti riziką užsikrėsti pavojingu virusu.

Kiekviena finansinė parama medikų  apsaugos priemonėms įsigyti yra be galo svarbi“, – teigia V.Sutkus.

Surinktos lėšos bus naudojamos išskirtinai tik medikams būtiniausių individualios apsaugos priemonių įsigijimui ir jų neatlygintinam perdavimui Lietuvos sveikatos priežiūros įstaigoms. Rėmėjams bus pateiktos detalios ataskaitos apie surinktų  lėšų panaudojimą.

Šiuo metu LMS intensyviai visame pasaulyje ieško gamintojų, tiekėjų, galinčių parduoti apsauginių priemonių, kurie atitiktų Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) reikalavimus medicinos personalui, kovojančiam su koronavirusu.

Tačiau skaičiuojama, kad šioms priemonėms įsigyti prireiks bent kelių mln. EUR.

Lietuvoje yra 15000 gydytojų, 22000 slaugytojų, tūkstančiai pagalbininkų (vairuotojų, valytojų ir kitų). Visiems jiems būtinos apsaugos priemonės.

Tam, kad Lietuvos sveikatos priežiūros įstaigų darbas būtų pilnavertis bei nenutrūktų, reikalinga kiekvieno iš mūsų parama !

LMS atsiskaitomoji sąskaita: LT557044060008194347

Gavėjas: Lietuvos Medikų Sąjūdis

Norėdami prisijungti prie šios iniciatyvos bei tapti aktyviais gerų darbų skleidėjais, kreipkitės į LVK arba rašykite lms.organizacinis@gmail.com.

Panašūs įrašai