Šių metų gruodžio 2 d. Lietuvos verslo konfederacijos organizuotame renginyje buvo įteikti Mažieji socialiai atsakingo verslo apdovanojimai. Renginio metu buvo įvertintos įmonės, padariusios didžiulį indėlį socialinės atsakomybės srityje.

Darbo santykių kategorijos apdovanojimas įteiktas Lietuvos paštui, už darbuotojų darbo sąlygų nuolatinį gerinimą, kompetencijų kėlimą ir įvairias iniciatyvas, kurios užtikrina, jog darbuotojai jaučiasi organizacijos dalimi.

Aplinkosaugos kategorijos apdovanojimą pelnė UAB Kvapų namai, už tvarumo politikos įgyvendinimą organizacijoje ir papildomas poveikio aplinkai mažinimo švietimo programas ir iniciatyvas.

Sąžiningos ir skaidrios veiklos kategorijoje buvo apdovanota AB Auga group už nuo 2018 m. kasmet skelbiamas Tvaraus verslo ataskaitas, išsikeltą sau įsipareigojimą tapti klimatui neutralia bendrove, nuo 2019 m. turimą nepriklausomą valdybos modelį, kurio veiklos rezultatus kasmet vertina trys nepriklausomos tarptautinės analitikų bendrovės.

Bendruomeniškumo kategorijoje prizą laimėjo „BTA Baltic Insurance Company“ filialas Lietuvoje už jau trečius metus periodiškai vykdomą socialinį-edukacinį projektą BE STRESO, nukreiptą į visuomenę ir organizacijos darbuotojus.

Socialinių investicijų kategorijoje prizas įteiktas UAB Yukon Advanced Optics Worldwide, už vykdomus rėmimo projektus ir iniciatyvas sporto, švietimo, socialinėje, sveikatinimo ir kitose srityse.

Apdovanojimus įteikė Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Andrius Romanovskis. Renginį moderavo – žurnalo Valstybė įkūrėjas ir redaktorius Eduardas Eigirdas. Įteikiami apdovanojimai buvo gaminami Aukštelkės socialinės globos namų gyventojų. 

Iš gausaus paraiškų skaičiaus, nugalėtojus rinko profesionalų komisija: Vaistinių asociacijos pirmininkė – Kristina Nemaniūtė Gagė, Socialinių inovacijų fondo lektorė, KTU dėstytoja – Rima Kontautienė, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, socialinio dialogo skyriaus patarėja – Liudvika Gražulienė, Darbo santykiai vadovų paieškos įmonės „Master Class Lietuva“ vadovė Laura Duksaitė-Iškauskienė, „Sustainacademy“ įkūrėja Ieva Kazakevičiūtė, „Kvalitetas“ direktorius – Dalius Serapinas, VŠĮ „Verslas ar Menas“ įkūrėja, vadovė Eglė Jokužytė ir „Gerinorai.lt“ vadovė Jurgita Ribinskaitė-Glatzer.

Renginys ir apdovanojimai buvo organizuojami vykdant projektą „Įmonių socialinės atsakomybės skatinimas“, kuris finansuojamas Europos Socialinio fondo lėšomis.

Panašūs įrašai