Lietuvos verslo konfederacija  š.m. kovo 22-26 dienomis surengė verslo misiją į Stambulą, Turkiją, įgyvendindama projektą „Kūrybinių industrijų kelias eksporto link“. Kaip ir ankstesnių verslo misijų metu, šios pagrindinis tikslas buvo skatinti ekonominių santykių plėtrą, kuriant naujus kontaktus tarp šalių verslo atstovų.

Statybų sektoriuje Turkija yra svarbi Lietuvos užsienio prekybos partnerė kaip medžiagų tiekėja, ypač  įsigaliojus draudimui tiekti medžiagas iš  Rusijos bei Baltarusijos. Siekiant rasti naujų verslo partnerysčių, kovo 23 d. misijos dalyviai lankėsi tarptautinėje „TurkeyBuild Istanbul 2022” bei „ZeroBuild Summit’22” parodose.

Kiekvienais metais vykstanti statybinių medžiagų ir technologijų paroda suteikia proga susipažinti su statybos sektoriaus inovacijomis ir pritraukia statybos pramonės atstovus iš Turkijos, Balkanų, Šiaurės Afrikos, Artimųjų Rytų bei NVS šalių. Pasak verslo misijos dalyvės Ievos Šilinskaitės, UAB „Vecticumas“ pardavimų ir verslo vystymo direktorės: „Mūsų įmonei buvo labai naudinga sudalyvauti „TurkeyBuild Istanbul 2022” parodoje, nes statybinės ar  NT vystytojų įmonės yra tiesioginiai mūsų klientai.  Dalyvavimas leido gyvai pabendrauti su įvairių Turkijos įmonių atstovais, įvertinti šių įmonių poreikį ir pasirengimą dirbti su tokia įmone kaip mūsų – Vecticumas“.

Vizito Stambule kovo 24 dieną Lietuvos Respublikos Garbės Konsulate įvykusio susitikimo metu aptartos šalių bendradarbiavimo ir eksporto galimybės statybų, logistikos, inžinerijos  srityse.

Kartu su Justina Jurelyte, įmonės „Dinamik Proje“ vyr. inžiniere mechanike, verslo misijos dalyviai  nuvyko į projektavimo įmonę „Dinamik Proje“. Vizito įmonėje metu verslininkai turėjo progą padiskutuoti su įmonės vadovu, taip pat surengė diskusiją aktualiais statybų verslo ryšių plėtojimo klausimais, keitėsi patirtimi.

„Susitikimas su įmone vienareikšmiškai naudingas“, – užmegztais santykiais džiaugėsi Jonas Cilcius, UAB „Statybinės inžinerinės paslaugos‘ direktorius. Galimą partnerystę su šia įmone vertina ir UAB „Vecticumas“ pardavimų ir verslo vystymo direktorė Ieva Šilinskaitė: „Ypač naudingas buvo susitikimas su įmone „Dinamik Proje“ ir jų atstove Justina Jurelyte, kurį organizavo LVK atstovai. Šio susitikimo metu turėjome galimybe pabendrauti su šios įmonės savininku, kuris su kiekviena įmone asmeniškai diskutavo apie galimus bendradarbiavimo taškus ir kokią pagalbą jo įmonė gali suteikti norint įeiti į Turkijos rinką. Planuojame su šia įmone bendravimą pratęsti ir matome ją kaip savo įmonės partnerį, dirbant su Turkijos rinka“.

Misijos metu įvykęs neformalus susitikimas su Turkijos lietuvių bendruomenės valdybos nare, Jungtinių tautų atstove Ieva Keskine, ekonomiste, aktyvia visuomenės veikėja Daiva Matoniene, minėta „Dinamik Proje“ vyr. inžiniere mechanike Justina Jurelyte bei kitais Lietuvių Stambule bendruomenės atstovais, su kuriais įvykę susitikimai ne mažiau praturtino verslo misijos į Stambulą dalyvius žiniomis vietinės kultūros, verslo,  pasaulinių ekonominių ir geopolitinių aktualijų kontekste.

Lietuvos verslo konfederacija įgyvendina projektą „Kūrybinių industrijų kelias eksporto link“, finansuojamą pagal 2014- Europos Sąjungos struktūrinių fondų investicijų veiksmų programos 3 prioriteto „Smulkiojo ir vidutinio verslo konkur skatinimas“ priemonę Nr. 03.2.1-LVPA-K-801 „Naujos galimybės LT“.

Panašūs įrašai