Birželio 10-17 dienomis vyko Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) organizuota verslo misija į Jungtinių Amerikos Valstijų Ilinojaus valstijos Čikagos miestą, kurioje dalyvavo aštuoni interjero dizaino, baldų gamybos ir architektūros sektorių įmonių atstovai. 

Misijos dalyviai turėjo galimybę dalyvauti vienoje svarbiausių JAV interjero renginių – NeoCon parodoje Čikagoje, kuri kasmet sukviečia tūkstančius dalyvių iš viso pasaulio. Ši paroda yra žinoma kaip vienas svarbiausių renginių interjero dizaino ir baldų gamybos sektoriuose regione. 

Dalyviai lankė tame pačiame parodų centre įsikūrusią „Narbutas USA“ gaminių demonstravimo salę (showroom), o įmonės prezidentė Natalija Daubarė pasakojo apie verslo vystymo pradžią JAV, reikalingas investicijas, dalinosi patarimais, kaip dirbti su šios rinkos klientais. 

Itin informatyvūs ir naudingi misijos dalyviams buvo susitikimai Lietuvos Respublikos konsulate, misijoje dalyvavusios įmonės daug sužinojo apie verslo vystymo ypatumus šioje rinkoj bei gavo konkrečių praktinių pasiūlymų tolimesniems susitikimams organizuoti. Taip pat vyko informatyvūs seminarai teisiniams, prekybos ir plėtros klausimams aptarti.  

Verslo delegacija vyko į vizitą Lemonto mieste, kuriame yra didžiausia lietuvių koncentracija regione. Misijos dalyviai susitiko su lietuvių kilmės verslininkais, veikiančiais šiame mieste, ir pasidalino patirtimi. Be to, lankėsi Lietuvių pasaulio centre. Be bendrai organizuotų susitikimų, įmonės taip pat dalyvavo individualiai suplanuotuose vizituose su potencialiais partneriais ir klientais. 

Keletas dalyvių atsiliepimų: 

  • Remigijus Balčiūnas, UAB „Pupt“: „Dalyvavimas misijoje buvo naudingas, nes labiau susipažinta su JAV rinka ir jos specifika, susipažinta su NeoCon paroda, gauta potencialių klientų kontaktų, atrasta potencialių partnerių, kurie gali atstovauti mūsų prekės ženklą, taip pat praplėstas pažinčių ratas, susipažinta su Konsulato darbuotojais, su kuriais ir dabar galima pasikonsultuoti klausimais apie JAV“.
  • Simona Piliekytė, MB „Architektė“: „Ypač patiko profesionalus ir kokybiškas Lietuvos konsultato JAV priėmimas. Buvome ne tik išklausyti, bet ir gavome daug informacijos iš skirtingų specialistų. Labiausiai patiko išvyka į Lemonto  miestą, kur susipažinome su namų statybos procesu, galėjome jį apžiūrėti, pajausti, užduoti rūpimus klausimus“.
  • Jonas Veigneris,  UAB „Inžinerinis projektavimas“: „Naudingiausi susitikimai buvo Lietuvos konsulate suorganizuoti susitikimai su teisininkais ir verslo konsultantais, kurie padėjo suprasti esminius rinkos principus prieš žengiant į JAV rinką ir pradedant veiklą joje. Taip pat labai naudingi susitikimai su vietos Lietuvių bendruomenės atstovais, nes iš esmės viena iš galimybių pradėti dirbti JAV rinkoje yra per ten jau veikiančias tautiečių kompanijas, teikiant jiems subrangos paslaugas dalyje jų atliekamų paslaugų“.

Lietuvos verslo konfederacija džiaugiasi sėkminga verslo misija ir tikisi, kad dalyviai ne tik turėjo galimybę susipažinti su viena didžiausių rinkų, bet ir sėkmingai plėtos užmegztus ryšius. Linkimė sėkmės.

Ši verslo misija buvo organizuota įgyvendinant projektą „Eksporto skatinimas pandeminiu ir popandeminiu laikotarpiu“, kurį dalinai finansuoja Europos regioninės plėtros fondas pagal 2014-2020 m. Europos Sąjungos struktūrinių fondų investicijų veiksmų programos 3 prioriteto „Smulkiojo ir vidutinio verslo konkurencingumo skatinimas“ priemonę Nr. 03.2.1-LVPA-K-801 „Naujos galimybės LT“. 

Daugiau informacijos apie LVK organizuojamas verslo misijas galima rasti čia. 

Panašūs įrašai