Birželio 11 d. Tarptautiniai prekybos rūmai (International Chamber of Commerce, toliau – ICC) išsirinko naują pirmininką. Juo tapo Philippe Varin. Prieš tai P. Varin nuo 2018 m. dirbo vykdomojoje ICC valdyboje. Naujai išrinktas pirmininkas taip pat yra GVP Climate Investment Fund veiklos partneris, be to, jis pirmininkauja organizacijos „C’Possible“ valdybai, kuri siekia pagerinti profesinio mokymo galimybes Prancūzijoje.

Philippe Varin buvo išrinktas vienbalsiai nubalsavus daugiau kaip 90 organizacijos nacionalinių komitetų pasaulinėje būstinėje Paryžiuje.  Jis pakeitė iki šiol šias pareigas ėjusią Maria Fernanda Garza, kuri tapo ICC garbės pirmininke.

Rinkimų metu P. Varin sakė: „Tarptautinių prekybos rūmų pagrindinė misija – skatinti taiką ir gerovę per pasaulinę prekybą. Tai yra nepaprastai strategiškai svarbus iššūkis pasauliui, kuriam vis labiau būdingi konfliktai ir intensyvi geoekonominė konkurencija.“

„Tarptautinė verslo bendruomenė turi garsiau kalbėti apie ekonominio ir politinio susiskaldymo riziką, taip pat apie žalingą vienašališkos ir protekcionistinės politikos poveikį. Esu pasiryžęs užtikrinti, kad verslas imtųsi aktyviau kovoti su ekonominiu ir politiniu susiskaldymu.“

Naujasis ICC pirmininkas savo dvejų metų kadencijai nustatė penkių ramsčių strategiją, apimančią tarptautinę prekybą, teisinę valstybę, veiksmus klimato srityje, prekybos skaitmeninimą ir daugiašalį bendradarbiavimą.

Jis pridūrė: „Esant unikaliai ir sudėtingai privataus sektoriaus aplinkai, jaučiu didžiulę atsakomybę užtikrinti, kad ICC padarytų realų poveikį didelėms ir mažoms įmonėms visame mūsų pasauliniame tinkle. Tikiuosi dirbti su mūsų komandomis visame pasaulyje, kad maksimaliai padidintume viso mūsų veiklos ir paslaugų rinkinio vertę ir aprėptį.”

ICC taip pat skelbia, kad į valdybą išrinkti trys žymūs verslo lyderiai: Harsh Pati Singhania (pirmasis pirmininko pavaduotojas), Shinta Kamdani (pirmininko pavaduotoja) ir Patrick Obath (pirmininko pavaduotojas).  

#VerslasLietuvai

Panašūs įrašai