Balandžio 23 dieną įvyko Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) 2020 m. visuotiniam narių susirinkimui –  kongresui skirta nuotolinė konferencija, kuri organizuota laikantis Lietuvos Respublikos Vyriausybės įvesto karantino režimo ir visų atvirose ir uždarose erdvėse organizuojamų renginių bei susibūrimų uždraudimo.

Nuotoliniu būdu vykusioje konferencijoje LVK prezidentas Valdas Sutkus pristatė 2019 metų veiklos ataskaitą pažymėdamas, jog pandemijos metu šiuolaikinės ryšio technologijos tapo puikia pagalba išlaikyti produktyvų bendravimą.

„Šiandien turime neįprastą praktiką, kurios dar netaikėme niekada anksčiau. Nors narių susirinkimas vyksta nuotoliniu būdu, džiaugiuosi, kad ir tokiu būdu bendraujame labai sklandžiai“, – teigė V.Sutkus.

Nuotolinėje konferencijoje svečiavosi ir pranešimą tema „Pandemija: istorinis šansas reformuoti Lietuvą“ skaitė verslininkas bei mecenatas, vienas iš Londone ir Niujorke biurus turinčios, 2012 m. įkurtos investicijų bendrovės „Covalis Capital“ įkūrėjų Žilvinas Mecelis.

„Krizė – galimybė žmonėms padaryti tai, ko jie negalvojo galintys įgyvendinti anksčiau. Kadangi viskas keičiasi, nauji dalykai tampa įmanomi. Tokioje situacijoje norėčiau paskatinti visuomenę neužsnūsti ir gerai pagalvoti, kaip galime pasinaudoti šia krize, kad pasiektume geriausius rezultatus. Darykime tai orientuodamiesi į pačius geriausius pavyzdžius“, – teigė Ž.Mecelis.

Po pranešimo sekė diskusija, kurios metu Ž.Mecelis kartu su „Covalis Capital“ vyriausiuoju ekonomistu Pauliumi Kunčinu atsakinėjo į kongreso dalyvių užduotus klausimus.

„Prognozuočiau, kad grįšime į režimą, kuriame keliausime 70, kai anksčiau keliaudavome 100 kilometrų per valanda greičiu. Trumpai tariant, viskas vyks 30 proc. lėčiau, nes parduotuvėse, kavinėse bus mažiau žmonių, turizmas ne taip greitai sugrįš į normalų ritmą ir t.t. Aišku, viskas priklausys nuo to, kaip greitai kiekviena šalis įgyvendins numatytas priemones“, – vaizdingai galimą situaciją kalbėdamas apie ekonomikos atsigavimą apibūdino P.Kunčinas.

Nuotolinės konferencijos pranešimo ir diskusijų metu trumpai buvo aptartas šalies ekonomikos gelbėjimo planas, jo priemonių veiksmingumas, ekonomikos smukimo prognozės Lietuvoje bei Europoje bei visi kiti šiuo laikotarpiu verslui svarbiausi klausimai.

Panašūs įrašai