Birželio 18 dieną vyko Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) kartu su Lietuvos inovacijų centru (LIC) organizuoti verslo pusryčiai tema „Žiedinė ekonomika: investicijų kryptys 2021-2027 m. periodu“.

Pusryčiuose buvo apžvelgta Europos Komisijos bei Lietuvos žiedinės ekonomikos politikos bei investicijų kryptis 2021-2027 metais.

Pristatymą tema „Žiedinės ekonomikos tendencijos Lietuvos versle“ atliko ir aktualiais pastebėjimais dalijosi faktoringo bendrovės „SME Finance“ ekonomistas Aleksandras Izgorodinas, kuris papasakojo apie tai, kaip žiedinės ekonomikos temos kontekste Lietuva atrodo Europos sąjungoje (ES).

„Jeigu jūs norite ir norėsite plėsti savo eksportą, akivaizdu, kad žiedinės ekonomikos aspektas bus vis svarbesnis ir svaresnis. Tą parodo esami skaičiai.

Sektoriai, kurie susiję su žiedine ekonomika šiuo metu pas mus generuoja vieną procentą nuo Lietuvos bendrojo vidaus produkto (BVP) ir įdarbina beveik tris procentus Lietuvos darbingo amžiaus žmonių. Mes esame ketvirtoje vietoje ES pagal indėlį į ekonomiką ir gerokai viršijame vidurkį. Taip pat esame antroje vietoje pagal indėlį į užimtumą.

Pagal viską galima teigti, kad mūsų situacija žiedinės ekonomikos kontekste yra pakankamai gera. Pagal žiedinės ekonomikos sektorių svorį ekonomikoje, mes atrodome tikrai stipriai“, – teigė A. Izgorodinas.

Verslo pusryčiuose tema „Norway Grants finansavimo priemonė žaliosioms pramonės inovacijoms diegti“ taip pat kalbėjo LIC atstovė Jovita Rudnickaitė.

Buvo pristatytos galimybės verslui pasinaudoti finansavimo priemonėmis, skatinančiomis diegti žaliąsias pramonės inovacijas, pavyzdžiui, naujus bio-grįstus produktus, biotechnologijas, naujus produktus iš antrinio panaudojimo žaliavų, aplinkosaugines technologijas arba naujus informacinių technologijų produktus ar technologijas, skirtas gamybos procesams modernizuoti, mažinant jų neigiamą poveikį aplinkai (pvz., skaitmeninimas, automatizavimas, robotizavimas).

Po pristatymų verslo pusryčių dalyviai aktyviai diskutavo ir uždavinėjo jiems rūpimus klausimus, dalijosi savo pastebėjimais.

Panašūs įrašai