I.Rizgele

Naujai išrinktam Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) prezidentui Andriui Romanovskiui pradėjus eiti savo pareigas, organizacija imasi pokyčių. 

Atlikus pirminį patikrinimą, iš generalinio direktoriaus pareigų kaip praradęs organizacijos vadovybės pasitikėjimą buvo atleistas Andrius Nikitinas. Toks sprendimas praėjusį penktadienį vykusiame neeiliniame LVK prezidiumo posėdyje buvo priimtas vienbalsiai.

Prezidento teikimu LVK prezidiumas generalinio direktoriaus pareigas laikinai pavedė eiti Inetai Rizgelei, kuri prie konfederacijos prisijungė 2016 metais ir iki šiol ėjo LVK vyriausiosios politikos patarėjos pareigas. Ji yra baigusi Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutą, kuriame apsigynė politikos mokslų bakalauro ir tarptautinių santykių magistro diplomus. Ineta Rizgelė yra studijavusi politikos mokslus Bolonijos universitete, stažavosi „Transparency International” Lietuvos skyriuje.

„25 metų LVK istorijoje verčiame naują veiklos puslapį, kuriame pagrindiniais principais išliks tvirtas ir skaidrus viešų verslo interesų atstovavimas. Taip pat sau kelsime dar aukštesnius atskaitomybės prieš savo narius ir visą visuomenę standartus“, – teigia LVK prezidentas A. Romanovskis.

Anot LVK Prezidento, atlikus išsamų LVK finansinį ir veiklos auditą, LVK artimiausiu metu suformuos naujas organizacijos veiklos kryptis naujam Lietuvos politiniam ir ekonominiam vystymosi etapui.

Šią savaitę, LVK prezidiumas planuoja išsamiai analizuoti organizacijos finansinę veiklą, o LVK vadovybė toliau tęs pokalbius ir susitikimus su konfederacijos nariais, siekiant išgirsti jų siūlymus dėl veiklos tobulinimo. Liepos pradžioje, pasitelkus išorinį ekspertą, bus parengti interesų konflikto vengimo ir korupcijos prevencijos standartai bei vidinės procedūros, steigiant atitikties pareigūno bei pranešėjo (angl. whistleblower) institutus.

Panašūs įrašai